-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kedžio skundų tyrimo aplinkybėmis domėsis ir Seimo nariai (atnaujinta 15.14 val.)

Antradienį Lietuvos radijui Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras pareiškė, kad parlamentarai aiškinsis, kaip buvo tiriami dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio skundai dėl jo dukters tvirkinimo.
Stasys Šedbaras
Stasys Šedbaras / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

S.Šedbaras Lietuvos radijui teigė, kad generalinio prokuroro paprašyta kuo greičiau atlikti tarnybinį patikrinimą.  Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko teigimu, jau šį penktadienį arba kitą trečiadienį tai bus analizuojama specialiame komiteto posėdyje.

S.Šedbaras teisėsaugai priekaištų pažėrė ir pirmadienį „Lietuvos ryto“ televizijos specialioje laidoje  Jo manymu, jau po pirmosios žmogžudystės policija turėjo reaguoti žaibiškai ir imti saugoti kitus su byla susijusius asmenis. Tokiu būdu neva būtų išgelbėta D.Kedžio dukters tetos Violetos Naruševičienės gyvybė,  S.Šedbaro manymu, pedofilijos bylai turėjo būti skirtas ypatingas dėmesys, tyrimas negalėjo būti vilkinamas daugiau nei 10 mėnesių.

Pirmadienį susitikę Kauno apygardos prokuratūros ir Generalinės prokuratūros vadovai taip pat nusprendė išanalizuoti, ar tinkamai buvo tiriami D.Kedžio skundai dėl dukters tvirkinimo.

Atnaujinta 10.50 val. Lietuvą sukrėtusio teisėjo Jono Furmanavičiaus nužudymo aplinkybėms nustatyti siūloma sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją.

Seimo narys Vytautas Kurpuvesas pranešė parengęs Seimo nutarimo dėl laikinosios tyrimo komisijos, skirtos nustatyti valstybės institucijų veiksmų tinkamumą bei adekvatumą Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus bei V.Naruševičienės nužudymo prieš tai viešai paskelbtų kaltinimų mažametės tvirkinimo kontekste bei įvertinti galimai egzistuojančias teisinio reguliavimo spragas, projektą ir pradedąs rinkti būtinus komisijai sudaryti 36 Seimo narių parašus.

„Teisėjo J. Furmanavičiaus nužudymo faktas bei aplinkybės yra šokiruojantys ir reikalaujantys parlamentinio tyrimo. Šio baisaus įvykio priežastys slypi ne vien galimai aplaidžioje teisėsaugos institucijų veikloje, priežastys yra gilesnės ir būtinos platesnio tyrimo“, – įsitikinęs parlamentaras V.Kurpuvesas.

Vadovaujantis Seimo statutu, iniciatyvos teisę sudaryti laikinąją tyrimo komisiją turi Seimo valdyba, komitetai, frakcijos ir ne mažesnė kaip ketvirtadlaio Seimo narių grupė. Surinkus minėtą kiekį parašų laikinoji tyrimo komisija sudaroma privalomai.

Atnaujinta 15.14 val. Seimo narys Saulius Stoma išplatino pranešimą, kuriame išsako nuomonę, jog dalinę atsakomybę už vakarykštę dvigubą žmogžudystę, jei ji buvo įvykdyta D.Kedžio, turėtų prisiimti teisėsaugos institucijos.

Iš D. Kedžio gavęs laišką, kuriame jis kaltina kelis asmenis tvirkinus jo mažametę dukterį, ir filmuotą medžiagą su mergaitės liudijimais, Seimo narys kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, generalinę prokuratūrą ir Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnybą, ragindamas juos efektyviau spręsti bylą. Be to, buvo kreiptasi ir į Valstybės saugumo departamentą su klausimu, ar yra turima informacijos apie Lietuvoje veikiančius pedofilų tinklus. „Atsakymai, gauti iš Vilniaus apygardos prokuratūros ir Generalinės prokuratūros buvo formalūs, o VSD nuo atsakymo apskritai išsisuko“, – teigia Seimo narys S. Stoma. „Jau gavęs atsakymus iš visų minėtų institucijų ruošiausi dėl galimo šios bylos sprendimo vilkinimo inicijuoti laikinosios tyrimo komisijos sudarymą Seime. Neatmetu šios galimybės ir dabar,“ – sako S. Stoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius