Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainiaus Miliuko advokatas Justas Vilys: „Ginamasis labai atsiprašo ir žuvusiojo, ir sužeistojo šeimų“

Mirtinus šūvius Biržuose paleidęs Dainius Miliukas visiškai pripažįsta savo kaltę bei labai atsiprašo ir žuvusiojo, ir sužeistojo šeimų. Tai pareiškė iš Vilniaus į Panevėžio miesto apylinkės teismą, kur trečiadienį vyko tragedijos Biržuose liudytojo apklausa, atvažiavęs advokatas Justas Vilys.
Dainius Miliukas
Dainius Miliukas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Savo elgesį jam labai sunku paaiškinti: gailisi, labai atsiprašo, kaltę pripažįsta ir prisiima atsakomybę“, – ginamojo poziciją pristatė advokatas.

Asmeninio archyvo nuotr./Advokatas Justas Vilys
Asmeninio archyvo nuotr./Advokatas Justas Vilys

Kad nužudė – nežinojo?

Jis aiškino, kad šeštadienio naktį kulkomis septyniolikametį paauglį mirtinai sužalojęs vyras nežinojo tikrosios įvykio baigties, todėl į sostinės policiją kreipėsi tik vėlų pirmadienio vakarą.

Tačiau J.Vilys nekomentavo, ar jo ginamasis incidento metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio ar kitų psichotropinių medžiagų. Tai esą turėtų nustatyti ikiteisminis tyrimas.

„Manau, kad šios detalės neturėtų užgožti bendros situacijos – įvyko didžiulė tragedija“, – kalbėjo D.Miliuko advokatas.

Tačiau jis patikino, kad jo ginamasis to, kas atsitiko, tikrai nesitikėjo ir neplanavo: „O supratęs įvykio pasekmes jis iš karto pasidavė.“

J.Vilys sakė, kad su ginamuoju kol kas nesvarstė klausimo apie galimybę kreiptis į teismą dėl paskirtos kardomosios priemonės pakeitimo.

Savo elgesį jam labai sunku paaiškinti: gailisi, labai atsiprašo, kaltę pripažįsta.

Prašys valstybės apmokamo advokato

Portalas 15min.lt primena, kad Panevėžio miesto apylinkės teismas nužudymu įtariamą D.Miliuką antradienį leido suimti trims mėnesiams. Incidente dalyvavęs įtariamojo žudiko draugės tėvas Zenonas Šoblinskas už grotų praleis penkiolika parų.

„Neprieštaravome dėl sulaikymo, nes esant tokiai situacijai tai yra adekvati priemonė. Galimybės prašyti sutrumpinti kardomosios priemonės laiką irgi nesvarstėme – nemanome, kad tai yra realu“, – kalbėjo J.Vilys.

Dėl inkriminuojamo nusikaltimo D.Miliukui gali būti skiriama maksimali sankcija – kalinimas iki gyvos galvos.

J.Vilys sakė, kad tolesniame D.Miliuko bylos procese jis greičiausiai nedalyvaus – įtariamasis prašys valstybės advokato.

„Į mane kreipėsi ginamojo artimieji bylos pradžiai, kad suprastume, kas įvyko, o toliau nuo proceso nusišalinsiu“, – sakė J.Vilys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius