-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainininkės Berneen skriaudikė stos prieš teismą

Vilniaus teisėsaugos pareigūnai baigė tirti ir teismui perduoda krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnaujančios Violetos Iljinych bylą, kurioje ji kaltinama žinomos televizijos atlikėjos ir laidų vedėjos Berneen sumušimu.
Berneen
Berneen buvo užpulta Vilniaus senamiestyje / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Berneen

Pasak prokurorų, vilnietei pareikšti įtariamai dėl rasinės nesantaikos kurstymo bei viešosios tvarkos pažeidimo. Abi šalys yra susipažinusios su bylos medžiaga.

Kurį laiką V.Iljinych buvo suimta, vėliau teismas ją paleido į laisvę, o prokurorai paskyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti, paėmė dokumentus ir įpareigojo registruotis policijoje.

Pagal pareikštus kaltinimus, merginai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius BNS sakė, kad pagal pareikštus įtarimus šalims susitaikyti galimybės nėra.

Pasak nukentėjusios atlikėjos, kai vieną balandžio vakarą ji su drauge ėjo pro šv.Onos bažnyčią, ją užgaulioti ėmė ten būriavęsi jaunuoliai.

,,Paprastai nekreipiu į tai dėmesio, nes žmonės dažnai kalba įvairius dalykus. Bet tada draugė apsisuko ir pamatė, kad jaunuoliai mus seka. Jų buvo keturi ar penki. Buvo daug žmonių, dar šviesu, manėme, kad jie seka ir nori pagąsdinti", - spaudos konferencijoje yra pasakojusi dainininkė.

Merginos perėjo į kitą gatvės pusę, tačiau tuomet vienas iš jaunuolių, ant veido užsitraukęs šaliką, o ant galvos užsidėjęs gobtuvą, užbėgo joms už akių ir užtvėrė kelią. Vaikinas buvo apsirengęs juoda striuke, vieną jos pusę esą puošė Lietuvos vėliava, kitoje buvo nacių simbolika.

,,Kiti jaunuoliai prirėmė mano draugę prie sienos, o jis neleido niekam praeiti. Tuomet pribėgo mergina ir ėmė mušti. Ji mušė į galvą, stengėsi pataikyti į veidą, bet man vis pavykdavo išsisukti. Aš turėjau rankoje stiklinį butelį, kurį ji bandė atimti. Tuomet ji atsitraukė ir ėmė užgaulioti, vadino ,,nigere". Tuomet nusiėmė diržą ir mušė juo", - pasakojo Berneen.

Merginas paleidę jaunuoliai kurį laiką dar sukiojosi kitoje gatvės pusėje, vėliau įlipo į autobusą ir nuvažiavo. Atvykusi policija, anot atlikėjos, jų jau neberado.

Nukentėjusi Berneen nuvyko į ligoninę, kur jai nustatyti galvos bei rankos sumušimai. Tačiau atlikėja iš pradžių pareiškimo policijai nerašė.

,,Nenorėjau viešumos, kad sužinotų spauda", - teigė atlikėja.

Po šio incidento egzotiškos išvaizdos 22 metų gražuolė Berneen pranešė laikinai sustabdanti muzikinę veiklą ir laikinai buvo išvykusi iš Lietuvos.

Susirūpinimą dėl Pietų Afrikos atvykusios ir sėkmingai Lietuvos televizijos projektuose dalyvavusios Berneen užpuolimo pareiškė Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, visuomenė ir politikai.

Lietuviškai dainuojanti Berneen Lietuvoje išgarsėjo dalyvaudama įvairiuose TV projektuose. Dabar LNK televizijoje ji veda populiarią laidą ,,Kakadu".

Lietuvoje tautinės nesantaikos kurstymo atvejų kasmet vis daugėja. Policijos duomenimis, kurstančių pasisakymų internete: 2006 m. pradėta 17 ikiteisminiai tyrimų dėl viešų incidentų bei tautinę nesantaiką kurstančių pasisakymų internete, 2007 m. - 32. Per 2008-ųjų pusmetį buvo pradėtas 21 toks tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius