-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daktarų gaujos veteranui Limpukui, laisvėje vaikštinėjančiam su ramentais, prokurorai reikalauja 17 metų kalėjimo

Lietuvos apeliacinis teismas ruošiasi nagrinėti bylą, kurioje Daktarų nusikalstamo susivienijimo veteranu vadinamas Remigijus Arvydas Vaičiūnas kartu su Algimantu Žiulpiu, Mindaugu Bernotu ir Linu Armonu teisiamas dėl bandymo parduoti labai didelį kiekį heroino.
 A.Žiulpiui (arčiau) prokurorai siūlo skirti 11 metų nelaisvės, o M.Bernotui – net 14 metų.
A.Žiulpiui (arčiau) prokurorai siūlo skirti 11 metų nelaisvės, o M.Bernotui – net 14 metų. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Sostinėje veikiantis Apeliacinis teismas gavo skundą dėl Kauno apygardos teismo kovo 28 d. nuosprendžio, kuriuo Remigijus Arvydas Vaičiūnas, pravarde Limpukas, kartu su Algimantu Žiulpiu, Mindaugu Bernotu ir Linu Armonu yra nuteisti už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

Kauno teismas Limpukui yra skyręs 11 metų nelaisvės. Tačiau prokuratūra apeliaciniu skundu reikalauja bausti R.A.Vaičiūną žymiai griežčiau – 17 metų laisvės atėmimo bausme. Griežtesnių bausmių prokurorai reikalauja ir kitiems trim nuteistiesiems (M.Bernotas pirminiu nuosprendžiu gavo irgi 11, o A.Žiulpys ir L.Armonas – po 10 metų nelaisvės).

Apkaltinamąjį nuosprendį Apeliaciniam teismui skundžia ir trys nuteisti (M.Bernotas irgi norėjo, bet praleido tam skirtą terminą). 

Apšaudė ir prikūlė lazda

Kol Kauno teismo nuosprendis neįsiteisėjo, R.A.Vaičiūnas pasiramščiuodamas vaikštinėja laisvėje.

Teigiama, jog Apeliaciniame teisme gali kilti klausimų dėl to, jog Kauno teisėjai nieko nepasisakė apie neįgalumą turinčio Limpuko galimybes atlikti realią laisvės atėmimo bausmę.

R.A.Vaičiūnas buvo suluošintas per banditų antpuolį dar 2006 metų rugpjūtį Kauno priemiestyje Domeikavoje.

Petro Jonavičiaus/15min.lt nuotr./Henrikas Daktaras
Limpukas teigia, kad su Henyte (nuotr.) nebendrauja  jau ilgiau nei 25 metus.

Teigiama, jog Limpukas ramiai sėdėjo, kai į jo kiemą automobiliu „Mercedes“ tiesiog įskriejo jaunosios banditų kartos ekipažas.

Šeimininkas pirmiausiai buvo apšaudytas (į kojas susmigo 8 kulkos), o tada talžomas beisbolo lazda.

R.A.Vaičiūnas vadinamas Daktarų gaujos veteranu, nes dar sovietmečiu, 1987 m. su garsiuoju Henyte ir kitais bendrais buvo teisiamas dėl lapių vagystės.

Tiesa, sąsąjas su Henriku Daktaru Limpukas kategoriškai neigia, teigia suo juo apskritai nebendravęs jau ilgiau nei kevirtį amžiaus.

Pasakiškas pelnas akimirksniu

Naujoji byla, į kurią veteranas įsivėlė su jaunesnės kartos atstovais, iškelta dėl heroino.

Kaltinamieji R.A.Vaičiūnas, M.Bernotas, A.Žiulpys ir L.Armonas savo atliktais veiksmais, pagal skundžiamą nuosprendį, siekė platinti ir platino didelius kiekius narkotinių-psichotropinių medžiagų.

Bylos duomenys atskleidžia primityvią, bet įspūdingą schemą, kaip per keliolika minučių (!) narkotikų prekeiviai užsidirbdavo nuo 1 000 iki 3 500 litų.

R.A.Vaičiūnas 2010-02-11 apie 17.21 val. degalinėje, esančioje viename kaime, neteisėtai, už 7 000 Lt iš M.Bernoto įgijo 100 g pilkos spalvos sausų miltelių, kurių sudėtyje buvo labai didelis kiekis – 26,939 g narkotinės medžiagos – heroino, juos automobiliu „Mercedes Benz“ atgabeno į Kauną, kur šalia parduotuvės esančioje stovėjimo aikštelėje apie 17.39 val. joje šią narkotinę medžiagą už 8 000 Lt pardavė A.Žiulpiui.

Bylos duomenys atskleidžia primityvią, bet įspūdingą schemą, kaip, pavyzdžiui, per 10 minučių heroino prekeivis gauna 3 500 litų pelną.

Tęsdamas  nusikalstamą veiką, kaltinamasis R.A.Vaičiūnas 2010-04-14 apie 17.28 val. Kaune iš M.Bernoto už 7 000 Lt neteisėtai įgijo 99,844 g šviesių miltelių, kurių sudėtyje buvo labai didelis kiekis – 44,669 g narkotinės medžiagos – heroino, juos savuoju mersedesu atvežė į Kauno mieste esančią vieną degalinę ir apie 17.36 val. už 8 000 Lt neteisėtai pardavė nusikalstamos veikos imitacijos modelio dalyviams – liudytojams kuriems taikomas anonimiškumas.

Tęsdamas nusikalstamą veiką, Limpukas 2010-04-29 apie 15.04 val. Kaune iš M.Bernoto už 4 500 Lt neteisėtai įgijęs 99,620 g šviesiai rusvos spalvos miltelių, kurių sudėtyje buvo 39,305 g gryno heroino, narkotikus neteisėtai atgabeno į automobilių stovėjimo aikštelę šalia prekybos centro „Mega“, kur apie 15.14 val. už 8 000 Lt pardavė nusikalstamos veikos imitacijos modelio dalyviui – liudytojui, kuriam taikomas anonimiškumas.

Surinkę pakankamai medžiagos ir įrodymų apie kvaišalų verslą, pareigūnai visus įtariamuosius sulaikė.

Bylos tęsinys – žiemą

Šį ketvirtadienį Apeliacinis teismas negalėjo nagrinėti bylos, nes į posėdį iš Alytaus pataisos namų dėl organizacinių nesklandumų nebuvo atvežtas L.Armonas, kurio dalyvavimas procese būtinas, nes prokuratūra prašo sunkinti jo padėtį.

Bylos nagrinėjimas dėl atostogų meto ir teismo užimtumo atidėtas iki žiemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius