-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė sumažino baudą už naminės degtinės gaminimą nuteistam vienišam tėvui

Prezidentė suteikia malonę 12-kai asmenų. Alternatyvios bausmės sumažintų kalinių skaičių, įsitikinusi šalies vadovė.
Akcijoje „Darom 2011“ dalyvauja ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/ Tomo Lukšio nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgusi į Malonės komisijos siūlymus ir vienbalsį patarimą bei įvertinusi malonės prašančiųjų padarytų nusikaltimų turinį, sveikatos būklę, socialines ir šeimynines problemas bei vaikų interesus, pasirašė dekretą, kuriuo suteikė malonę 12 asmenų. Prezidentės vadovaujama Malonės komisija iš viso svarstė 75 nuteistųjų prašymus dėl malonės suteikimo.

Nuo likusios laisvės atėmimo bausmės Prezidentės dekretu atleistos dvi už vagystes teistos nepilnametės, kurios net nėra baigusios pagrindinės mokyklos, ir 20-metis vaikinas, kuris nusikalto būdamas nepilnametis, įkalinimo įstaigoje įgijo specialybę ir yra keletą kartų skatintas už gerą elgesį.

Prezidentės nuomone, jaunų žmonių socialinė reabilitacija sėkmingiau ir prasmingiau gali vykti laisvėje, o ne kalėjime. Šalies vadovė ragina nevyriausybines organizacijas, savanorius, bendruomenes padėti integruotis į visuomenę iš įkalinimo įstaigų grįžtantiems asmenims, ypač jauniems žmonėms.

Dvi moterys nuo likusios laisvės atėmimo bausmės atleidžiamos dėl sunkios sveikatos būklės. Abiem reikalinga nuolatinė specializuota medikų priežiūra. Vienos nuteistosios laisvėje laukia 4 vaikai, vienam iš jų dėl įgimtos ligos reikalinga nuolatinė priežiūra.

Nuo likusios laisvės atėmimo bausmės taip pat atleistas 76-erių metų vyras, nuteistas už viešą kito žmogaus pažeminimą, ir už nesunkų nusikaltimą teistas vyriškis, išlaikantis laisvėje likusią motiną ir mažametį sūnų.

Keturiems nuteistiesiems laisvės atėmimo bausmės sutrumpintos. Atsižvelgus į sveikatos būklę ir pensinį amžių, 2 metais laisvės atėmimo bausmė sutrumpinta dviem smurtinius nusikaltimus padariusiems nuteistiesiems.

Vienais metais laisvės atėmimo bausmė sutrumpinta už sukčiavimą nuteistam vyrui, kuris laisvėje išlaiko dukrą. Taip pat – 25-erių metų vyrui, kuris, būdamas jauno amžiaus, bandė prekiauti psichotropinėmis medžiagomis, šiuo metu išlaikančiam sunkiai sergančią motiną ir garbaus amžiaus močiutę.

Prezidentės dekretu taip pat sumažinta piniginė bauda už naminės degtinės gaminimą teistam asmeniui, auginančiam du nepilnamečius vaikus.

Prezidentės teigimu, kalinių skaičiumi Europoje pirmaujanti Lietuva turi nedelsdama sukurti probacijos mechanizmą ir sudaryti galimybes plačiau taikyti alternatyvias laisvės atėmimui bausmes. Probacijos įstatymo projektas šiuo metu pateiktas Seimui, primenama penktadienį Prezidentūros spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius