Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos teismas nesugebėjo nubausti Lietuvos ambasadoje Kopenhagoje dirbusio vairuotojo

Diplomatinė neliečiamybė Danijos teisėsaugininkams sutrukdė nubausti eismo taisykles pažeidusį samdytą Lietuvos ambasados Kopenhagoje vairuotoją.
Danijos policija. Kopenhaga
Danijos policija. Kopenhaga / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja savaitraštis The Copenhagen Post, vairuotoją Danijos policija norėjo bausti dėl važiavimo priešingos krypties eismo juosta tunelyje. Incidentas nutiko dar 2007 m. spalį. Iš Švedijos į Daniją važiavęs vyriškis staiga suvokė, kad už Øresundo tunelį, kuriuo jis vyko, reikia susimokėti. Tačiau vyras neturėjo grynųjų, jis taip pat su savimi neturėjo ir banko kortelės.

Neturėdamas kuo susimokėti už tunelį, vyriškis nusprendė 1 tūkst. 100 metrų įveikti atbuline eiga važiuodamas priešingos krypties eismo juosta.

Tačiau įgyvendinti savo sumanymo vyriškiui nepavyko. Automobilį sustabdžiusi policija vyrą apkaltino pavojingu vairavimu.

Po metų, 2008 m. birželį, Kopenhagos miesto teismas patvirtino policijos kaltinimus ir vyriškiui skyrė 1 tūkst. kronų (apie 450 litų) baudą. Iš vyriškio taip pat kuriam laikui buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Tačiau 67 metų vyriškis su teismo sprendimu nesutiko ir su skundu kreipėsi į aukštesnės instancijos teismą. Dabar jo byla buvo nagrinėjama Danijos Aukščiausiame Teisme.

Vyriškis savo skunde nurodė, kad prieš savaitę iki pažeidimo padarymo jis įsidarbino Lietuvos ambasadoje. Vyriškis tvirtino, kad tai reiškia, jog jis turėjo turėti diplomatinę neliečiamybę.

Teismas sutiko su pažeidėjo argumentais ir panaikino žemesnės instancijos teismų skirtą nuobaudą. Vyriškiui nebereikės mokėti baudos, jam taip pat grąžintas vairuotojo pažymėjimas.

The Copenhagen Post savo publikacijoje nenurodo nei vyriškio duomenų, nei pilietybės. Tad lieka neaišku, ar atbuline eiga tunelį įveikti bandęs vyriškis yra lietuvis, ar Kopenhagoje nusamdytas danas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius