Dar neregėta narkotikų kontrabanda – plūguose užvirintas hašišas

Muitinės pareigūnai atskleidė neregėtą narkotikų kontrabandos būdą: hašišas į Lietuvą gabentas užvirintas metaliniuose plūguose.
Sulaikyta narkotikų kontrabanda
Sulaikyta narkotikų kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Lietuvos – Lenkijos pasienyje pirmadienio vakarą sulaikyta didelė narkotikų – 85 kg hašišo kontrabandos siunta. Net patyrusius muitinės kriminalistus nustebino atskleistas naujas kvaišalų kontrabandos būdas: narkotikai iš Ispanijos gabenti aklinai užvirinti masyviuose metaliniuose plūgų rėmuose.

Muitinės pareigūnai už kolegišką pagalbą dėkoja Kybartų ugniagesiams gelbėtojams, kurie antradienį su specialia įranga padėjo atverti plūguose įrengtas slaptavietes.

Lietuvos – Lenkijos pasienyje pirmadienio vakarą patruliavę MKT pareigūnų ir Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių ekipažai apie 22 val. sustabdė iš Lenkijos įvažiavusį mikroautobusą „Mercedes-Benz Sprinter“ su priekaba.

Automobilį vairavęs Lietuvos pilietis, Klaipėdos miesto gyventojas R.Š., pareigūnams pasisakė priekaboje ir mikroautobuse vežantis žemės ūkio padargus – du 5 korpusų plūgus. Pastarieji esą skirti vienai Lietuvos žemės ūkio technikos prekyba užsiimančiai bendrovei.

Už narkotikų kontrabandą jau teistas vairuotojas buvo itin šnekus ir labai gyrė vežamus plūgus.

Vairuotojas buvo itin šnekus ir labai gyrė vežamus plūgus, kurių vienas esą pirktas Ispanijoje, kitas Prancūzijoje. Tačiau pareigūnams pastebėjus, kad dokumentuose nurodyta, jog abu plūgai iš Ispanijos, ėmė painiotis: čia patvirtino abu išties įsigijęs Ispanijoje, čia vėl grįžo prie ankstesnės pasakojimo versijos.

Tuo tarpu vienas muitininkų pastebėjo, kad kai kurios plūgų dalys šviežiai perdažytos, o varžtai neseniai sukinėti. Nuspręsta mašiną patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema Kybartų kelio poste, pasakojama Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko trečiadienį paviešintame pranešime.

Jau vėlyvą naktį, apie 00.30 val., peršvietus automobilį rentgenu, pareigūnai pastebėjo, kad plūgų konstrukcijose – rėmuose esančiose ertmėse galimai paslėpti pašaliniai daiktai. Detalaus tikrinimo metu, pragręžus vieno iš rėmų korpusą, ant grąžto pastebėta tamsi medžiaga, skleidžianti aitrų specifinį kvapą. Įtarus, kad tai gali būti narkotikai, žemės ūkio padargai buvo ardomi toliau.

Mėginta atsukti plūgų varžtus, o masyvius plūgų rėmus pjauti elektriniu kampiniu šlifuokliu. Tai sunkiai sekėsi – metalinių plūgų rėmų korpuso storis buvo daugiau nei 1 cm. Vis dėlto galų gale prapjovus vieno iš plūgų rėmo dalį, viduje pastebėti paketai, apvynioti polietileno plėvele. V.Š. pareigūnams tvirtino nieko nežinantis apie daiktus padargų viduje, nes nedalyvavo jų pakrovime, tačiau muitininkai jau neabejojo, kad aptiko narkotikų slaptavietę.

Tačiau atverti visus plūgų rėmus pavyko jau antradienio dieną, tam paprašius Kybartų ugniagesių gelbėtojų pagalbos. Pastarieji, naudodami specialią įrangą, perpjovė metalines plūgų konstrukcijas.

Čia paaiškėjo, kad viduje, preliminariais duomenimis, slėptas 151 paketas – 85 kg kanapių dervos – hašišo. Apytikslė tokio kiekio kvaišalų vertė juodojoje rinkoje – 170 tūkst. eurų, tačiau gatvės kainomis ji siektų net iki 850 tūkst. eurų.

Narkotikai buvo supakuoti itin kruopščiai – prie jų buvo specialiai pritvirtinti metaliniai troseliai, kad hašišo paketus būtų galima lengviau ištraukti iš rėmų vidaus. Taip pat rėmų galai buvo užpildyti apsauginiu žemių sluoksniu, kad šis apsaugotų narkotikus nuo ugnies, užvirinant padargų slėptuves.

Pareigūnai juokauja, kad tokius žemės ūkio padargus atsitiktinai įsigijęs ūkininkas tikriausiai metų metus juos naudotų pagal tiesioginę paskirtį, nė nenutuokdamas, kas gali slypėti plūgų konstrukcijoje.

Mikroautobuso vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms (beje, pareigūnų žiniomis, jis kartą jau yra teistas už narkotikų kontrabandą).

MKT Kauno skyriuje dėl narkotikų kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

VIDEO: Muitininkai plūguose paslėptą hašišą ištraukė tik su ugniagesių pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius