Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena byla dėl Drąsiaus Kedžio dukters – Vilniuje

Dviejų žmonių nužudymu įtariamo kauniečio dukters laikinąja globėja paskirta Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė prašo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybos (VTAT) vadovės Janinos Dabašinskienės esą neteisėtų veiksmų.
Teisme
N.Venckienė nenuleidžia rankų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį išnagrinėjo N.Venckienės skundą, kuriuo ji prašo panaikinti Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjos nutartį. Ja teismas konstatavo, kad mažametės mergaitės globėjos prašymas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl VTAT yra nepagrįstas, rašo delfi.lt.

N.Venckienė yra įsitikinusi, kad VTAT vadovė J.Dabašinskienė pažeidė įstatymus, kai po Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus ir kaunietės Violetos Naruševičienės nužudymo į Vilniaus vaiko raidos centrą išvežė D.Kedžio dukrą.

Prokurorai ir ikiteisminio tyrimo teisėjas N.Venckienės prašymą laiko nepagrįstu – Kauno rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojų veiksmuose neįžvelgta nusikaltimo požymių.

Tačiau D.Kedžio sesuo rankų nenuleido.

Šiuo metu nedarbingumo pažymėjimą turinti N.Venckienė Vilniaus apygardos teismo posėdyje nepasirodė, jame nebuvo ir pareiškėjos atstovo, tačiau tai teismui nesutrukdė išnagrinėti skundo – įstatymas numato, kad proceso šalių dalyvavimas nėra privalomas, tereikia apie posėdžio datą, laiką ir vietą jiems iš anksto pranešti. Teismas tai ir padarė.

Ar N.Venckienė pagrįstai reikalauja panaikinti apylinkės teismo nutartį, kuria buvo atsisakyta panaikinti prokuratūros nutarimą, teismas žada paskelbti po savaitės. Jeigu D.Kedžio dukros globėjos skundas bus patenkintas, visa medžiaga dar kartą bus perduota Generalinei prokuratūrai, pasakoja delfi.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius