Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena byla dėl Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro direktoriaus pasiekė teismą

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai bei Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai baigė ir miesto apylinkės teismui perdavė nagrinėti dar vieną baudžiamąją bylą dėl galimai neskaidrios VšĮ „Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras“ (ŠRATC) veiklos. Minėto centro direktorius Raimundas Jakutis, kuris šiuo metu teismo sprendimu nušalintas nuo pareigų, kaltinamas apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.
„Vokelių“ buhalterija
„Juodoji“ buhalterija. Asociatyvinė nuotr. / Šiaulių apskrities VMI nuotr.

Lietuvos Respublikos prokuratūros duomenimis, STT Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą ir remdamiesi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos specialistų išvada, nustatė, kad dėl neteisėtų ŠRATC direktoriaus Raimundo Jakučio veiksmų, įsigyti ir sumontuoti ŠRATC veiklai vykdyti reikalingi kelio užtvarai ir jų veikimą užtikrinantys mechanizmai Auštrakių sąvartyno teritorijoje, nebuvo įforminti apskaitos dokumentuose. Kadangi šios ūkinės operacijos nebuvo įrašytos į ŠRATC buhalterinę apskaitą iš dalies negalima nustatyti ŠRATC turto, įsipareigojimų dydžio už 2011 metus. Dėl to, minėti mechanizmai nuo jų sumontavimo 2011 metais iki šiol nėra eksploatuojami.

Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dėl turto iššvaistymo buvo pareikšti ir minėtus darbus organizavusiam vienos įmonės projektų vadovui, kuris kartu su ŠRATC direktoriumi nuslėpė nuo šios įmonės vadovų daugiau nei 28 tūkstančiais įvertintą sandorį ir taip iššvaistė jam patikėtą turtą. Tačiau įtariamajam pripažinus savo kaltę, atsiprašius įmonės atstovų ir susitarus dėl padarytos žalos atlyginimo, Šiaulių apylinkės teismas 2014 m. vasario 12 d. priėmė nutarimą, kuriuo projektų vadovą atleido nuo baudžiamosios atsakomybės ir patvirtino taikos sutartį, pagal kurią jis įsipareigojo įmonei atlyginti padarytą žalą. Be to, teismas jam skyrė ir baudžiamojo poveikio priemonę – sumokėti 910 litų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Š. m. sausio 8 d. Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Šiaulių apygardos teismui perdavė kitą baudžiamąją bylą, kurioje, remiantis STT Šiaulių valdybos pareigūnų surinktais įrodymais, ŠRATC direktorius kartu su buvusia šio centro Viešųjų pirkimų ir projektų įgyvendinimo skyriaus vadove kaltinami piktnaudžiavimu, netinkamu pareigų atlikimu neskaidriai organizuojant viešuosius pirkimus, dirbtinai ribojant viešųjų pirkimų dalyvių konkurenciją, neracionaliai naudojant įstaigos lėšas. Byla nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme.

Šiems ikiteisminiams tyrimams vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, juos atliko STT Šiaulių valdybos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius