Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas smūgis sekso verslui Vilniuje: naktinių klubų gaujos byla keliauja į teismą

Sutriuškinta Vilniaus mieste 2008–2010 metais veikusi organizuota grupuotė, kuri prisidengdama dviejų įregistruotų uždarųjų akcinių bendrovių, kurioms priklausė naktiniai klubai „Eden Club“, „Eden Club Gold“, „Eden Club 3“, „Waterworld“, veikla legalizavo virš 800 000 litų, gautų iš nusikalstamų veikų: prostitucijos, apgaulingos apskaitos ir kt.
Striptizas
Striptizas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai nustatė šios organizuotos grupuotės sukurtą nusikalstamu būdu gautų pinigų legalizavimo mechanizmą. Reikšmingą pagalbą nustatant nusikalstamu būdu gautus pinigus ir jų legalizavimą suteikė Valstybinė mokesčių inspekcija.

Ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 307 str. 2 d., 308 str. 1 d., 216 str. 1 d., 222 str. 1 d. (dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos ir įtraukimo į prostituciją, apgaulingos buhalterinės apskaitos, nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo) kontroliavo LR Generalinės prokuratūros ir Vilniaus apygardos prokurorai, kurie 2011 m. gegužės 13 d. bylą perdavė Vilniaus apygardos teismui.

Tyrimo metu nustatyta, kad naktiniuose klubuose buvo nustatyta atsiskaitymo už merginų teikiamas seksualines paslaugas sistema ir įkainiai, kuriuos naktinių klubų meniu „Eden Club Naktinis klubas“ užmaskuotai buvo įvardinę kaip „privatus šokis“ – 1 valanda kainavo ne mažiau kaip 1000 Lt., „privatus šokis su džiakuzi vonia“ – 1 valanda kainavo ne mažiau kaip 1500 Lt., „Escort“ paslauga – 1 valanda kainavo ne mažiau kaip 450 Lt.

Gerai organizuotos grupės nariai taip pat nustatė pajamų, gautų iš merginų prostitucijos, skirstymo tvarką – naktinių klubų administratoriai dalį atskaičiuodavo merginoms, teikiančioms seksualines paslaugas, ir ne mažiau kaip 2 procentus pasilikdavo sau, o likusi prostitucijos pajamų dalis pasilikdavo klubų patalpose, kuri buvo kaupiama neoficialioje kasoje.

Nusikalstamas veikas vykdė organizuota grupė, kuriai priklausė 13 asmenų. Dėl šios grupuotės 7 narių tyrimas anksčiau buvo išskirtas į atskirą tyrimą ir jie buvo nuteisti.

Įtariamieji siekė nuslėpti ne mažiau kaip 816 482,79 Lt  žinodami, kad jie įgyti nusikalstamu būdu. 368 300 Lt gauti iš merginų prostitucijos, kurios teikė seksualines paslaugas už atlygį, o likusi suma – iš apgaulingos apskaitos.

Civiliniam ieškiniui ir galimam turto konfiskavimui užtikrinti buvo apribotas įtariamųjų turtas – žemės sklypas, pastatai, kurių bendra vertė – virš 1 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius