-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas smūgis šešėlinei degalų prekybai Kaune: nuslėpta beveik 1,5 mln. eurų mokesčių

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyboje baigtas dar vienas tyrimas dėl šešėlinio degalų verslo. Kaltinimai pateikti trims kauniečiams, iš kurių du jau yra kaltinami kitoje analogiškoje baudžiamojoje byloje ir byloje dėl veiklos nevykdančių bendrovių grandinės, imitavusios darbuotojų nuomos paslaugų teikimą, sukūrimo bei didelių grynųjų pinigų sumų pasisavinimo.
Degalinėje
Degalinėje / FNTT nuotr.

Dviejose minėtose baudžiamosiose bylose žala valstybei siekia beveik 1,5 mln. eurų, – pranešimu spaudai skelbia Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Trijulė per kelis mėnesius iš kelių Vokietijos įmonių už beveik 4,5 mln. eurų įsigijo 5,3 tūkst. tonų naftos produktų.

FNTT tyrėjai nustatė, kad vienos bendrovės, registruotos Kaune, vadovas ir akcininkas, veikdami bendrininkų grupėje kartu su minėtos bendrovės direktoriumi ir dar vienu asmeniu, pagal iš anksto aptartą planą organizavo ir vykdė neteisėtą prekybą naftos produktais. Trijulė per kelis mėnesius iš kelių Vokietijos įmonių už beveik 4,5 mln. eurų įsigijo 5,3 tūkst. tonų naftos produktų ir realizavo be jokių apskaitos dokumentų įvairiems ūkio subjektams.

Šešėlinio degalų verslo padaryta žala valstybei – beveik 1 mln. eurų nesumokėto PVM ir daugiau nei 480 tūkst. eurų akcizo mokesčio.

Kaip paaiškėjo ikiteisminio tyrimo metu, du pagrindiniai šios bylos veikėjai jau yra kaltinami kitoje baudžiamojoje byloje, kuri šiuo metu nagrinėjama Kauno apygardos teisme. Šešėlinio degalų verslo schema buvo naudojama ta pati, tik buvo veikiama kitos taip pat Kaune registruotos bendrovės vardu.

Minėti asmenys kelis mėnesius iš Vokietijos įmonių pirko naftos produktus su nuliniu PVM tarifu ir parduodavo juos be jokių apskaitos dokumentų įvairiems ūkio subjektams, o Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikdavo deklaracijas su neteisingais duomenimis.

Vyriškiams, kurie tikėjosi iš nelegalaus naftos verslo praturtėti, pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 199(2) str. „Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamos prekėmis“ 1 dalį, 220 str. „Neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimas“ 1 dalį ir 222 str. „Apgaulingas apskaitos tvarkymas“ 1 dalį.

Baudžiamoji byla perduota Kauno apygardos teismui. Ikiteisminį tyrimą koordinavo Kauno apygardos prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius