Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbą užsienyje melagingai siūlęs jaunuolis porai metų pasiųstas už grotų

Kauno teismas nuteisė darbą užsienyje melagingai siūliusį jaunuolį.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma kaino miesto apylinkės teismo pranešime, E.G., turėdamas tikslą įgyti svetimą turtą, iš savo elektroninio pašto į buvusios bendradarbės O.K. elektroninį paštą išsiuntė melagingą skelbimą dėl darbo pasiūlymų Anglijoje. O.K. susidomėjus auklės darbu, E.G. per du kartus iš nukentėjusiosios dalimis paėmė 430 Lt mokestį už tariamą buto nuomą savaitei ir mokestį už kelionę mikroautobusu jai ir dukrai į Angliją.

Kaltinamasis taip pat nurodė, kad O.K. turi pervesti 450 litų į jo draugės D.B. banko sąskaitą. Kai pinigai buvo pervesti, E.G. juos užvaldė, išimdamas iš bankomatų Kupiškyje ir Kaune.

O.K. duodama parodymus teisme teigė, kad dar prieš kelionę E.G. ją informavo, kad sulūžo ją ir jos mažametę dukrą į Angliją turėjęs vežti mikroautobusas. Moteris pati pasirūpino kelione, tačiau tuo bėdos nesibaigė. Nuvykus nurodytu adresu, O.K. niekas nepasitiko. Nors kaltinamasis rašė trumpąsias žinutes, kuriose teigė, kad būsimi darbdaviai ją netrukus pasitiks, supratusi apgaulę O.K. nusipirko lėktuvo bilietus ir po kelių dienų grįžo į Lietuvą.

E.G. teismo proceso metu savo kaltę pripažino visiškai, nurodė, kad sutinka su nukentėjusiosios pareikštu civiliniu ieškiniu. Kaltinamojo veiksmai buvo kvalifikuoti pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d. (sukčiavimas). Nusikalstama veika padaryta neišnykus teistumui, nes už analogiškus nusikaltimus asmuo buvo du kartus teistas.

Už tyčinį nesunkų recidyvinį nusikaltimą E.G. paskirta subendrinta 2 metų 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Asmuo taip pat turės sumokėti 8 MGL dydžio (1 tūkst. 40 Lt) baudą, atlyginti padarytą 3 tūkst. 950 litų turtinę žalą nukentėjusiajai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui per Kauno miesto apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius