Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbas Kauno kriminalistą pasivijo ir per atostogas – pastojo kelią nelaimei

Sakoma, kad būti pareigūnu – ne profesija, o pašaukimas. Tai pastaruoju metu patvirtina ne viena graži istorija, kuomet policijos pareigūnai budrumą išlaiko, pareigą atlieka ir ne tarnybos valandomis.
Kauno policija
Kauno policija / Kauno apskrities policijos nuotr.

Tai istorija apie jauną Kauno apskrities policijos pareigūną Tomą. Tomą, kuris, kaip ir daugelis kriminalistų, mieliau liktų nuošalyje ir nepastebėtas.

Ir visai nenuostabu – trejus metus pareigūnu besidarbuojantis vyras šiandien dirba specializuoto padalinio skyriuje, kurio pareigūnai tyliai ir nepastebimai ieško tų, kurie slapstosi nuo teisėsaugos.

Pastabumas ir dėmesys detalėms – tai, ko šiems pareigūnams nestinga. Tai, panašu, Tomui pasitarnavo net atostogų metu.

Prieš porą savaičių, sausio 12–osios vakare, apie 19 valandą, važiuojant Garliavoje link Kauno pusės, pareigūnas pastebėjo automobilį „Audi A4“.

„Iškart atkreipiau dėmesį, kadangi akivaizdžiai neturėdamas tikslo tuo metu aplenkti ar išvengti kliūties, minėtas automobilis manevravo judrioje gatvėje. Žibintai taip pat nebuvo įjungti, o ir viena padanga atrodė visai be oro“, – apie kilusį įtarimą pamena Tomas, kuris, priartėjęs prie „Audi A4“ ir įvertinęs vairuojantį asmenį, nedelsiant apie galimai neblaivų vairuotoją pranešė skubios pagalbos telefonu.

Nesuabejojęs savo nuojauta pareigūnas sekė automobilį Garliavos gatvėmis.

„Vairuotojui važiuojant remontuojama gatve ir vis lėtinant greitį bei pristabdant, įvertinęs aplinkybes, šokau iš savo automobilio ir pribėgęs bandžiau užgesinti transporto priemonę“, – apie netikėtai praleistą atostogų vakarą prisimena pareigūnas, pasak kurio, vairuotojas dar bandė apsimesti nevairuojantis šios transporto priemonės ir skubiai užvedimo raktelius numetė už savo sėdynės.

Nuo vairuotojo sklido aitrus kvapas, kalbėti su jį sustabdžiusiu pareigūnu sekėsi sunkiai.

„Nors suprasti vyrą buvo sunku, bet jis dar prašėsi parvežamas namo“, – pamena Tomas.

Atvykę kolegos tik patvirtinimo kriminalisto nuojautą – vairuotojui (gim. 1974 m.) buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,46 prom.

Paklausus pareigūno Tomo, ar dažnai taip leidžia atostogas, šis tik šypteli, kad tai pirmas kartas, tačiau nesudvejodamas priduria, kad nesvarbu, ar tarnybos metu, ar laisvalaikio, atostogų metu – jis ir kolegos pasiruošę užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms ar daromiems pažeidimams.

Per šių metų pirmąjį mėnesį Kauno apskrityje jau pradėta 49 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų, kuriems vairuojant buvo nustatytas vidutinis ar sunkus girtumo laipsnis. Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu pradėti 46 ikiteisminiai tyrimai.

Pareigūnai ragina laikytis Kelių eismo taisyklių, saugoti save ir kitus eismo dalyvius keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius