Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbas Slabados kaimo lentpjūvėje virė nesaugiai – gaisrą sukėlė žiežirbos ir dulkės

Vilniaus rajone gausios ugniagesių pajėgos gesino gaisrą medžio apdirbimo ceche. Specialistams jau aiškėja techninės nelaimės priežastys, o įmonės šeimininkai skaičiuoja nuostolius.
Įvykio vietoje
112 / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienio vakarą gausios ugniagesių pajėgos gesino Vilniaus rajone, Slabados kaime, esančioje lentpjūvėje kilusį gaisrą.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD), pranešimas apie gaisrą medžio apdirbimo ceche buvo gautas maždaug 17 valandą. Atvykus ugniagesiams apie 500 kvadratinių metrų dydžio stalių cechas degė atvira liepsna.

Gaisrą gesino septynios ugniagesių autocisternos, įvykio vietoje taip pat dirbo vandens tiekimo ir štabo automobiliai. Vanduo gesinimui buvo tiekiamas iš teritorijoje esančio tvenkinio, vėliau – iš netoliese tekančios upės.

Maždaug pusę aštuntos vakaro ugniagesiams pavyko gaisrą lokalizuoti, nuo plintančios ugnies apsaugoti du šalia degančio cecho stovintys pastatai. Apie 21.30 val. ugniagesiai pranešė gaisrą likvidavę.

PAGD atstovė Edita Zdanevičienė BNS sakė, kad, pirminiais duomenimis, gaisras kilo darbo metu, žiežirboms uždegus pjuvenas ir dulkes.

Tikėtina, kad technologinio proceso metu, pjaunant medieną, žiežirbos pateko į dulkių ir oro ištraukimo sistemą, susijungė su pjuvenomis ir išplito per stogą.

„Šiuo metu įvykio vietoje dirba Valstybinės priešgaisrinės priežiūros tarnybos pareigūnai, aiškinasi aplinkybes. Labiausiai tikėtina gaisro priežastimi įvardijo, kad technologinio proceso metu, pjaunant medieną, žiežirbos pateko į dulkių ir oro ištraukimo sistemą, susijungė su pjuvenomis ir išplito per stogą“, – trečiadienį sakė E. Zdanevičienė.

Tikslūs gaisro sukelti nuostoliai nustatinėjami, tačiau pranešama, kad ugnis sugadino ne vienas torcavimo, išpjaustymo, obliavimo, šlifavimo ir kitas stakles, taip pat, dalį paruoštos produkcijos.

PAGD trečiadienį skelbiamais duomenimis, pirmasis ekipažas į gaisravietę atvyko 17.10 val.

Atvykus gelbėtojams, atvira liepsna degė mūrinis, netaisyklingos formos medžio apdirbimo įmonės pastatas (100x50 m matmenų, bendras plotas – 1500 kv. m.).

Pastate įrengti ne tik miško, medžio apdirbimo cechai, bet ir sandėliuojama mediena.

Ugnies plitimui sustabdyti prireikė bemaž pustrečios valandos – gaisro lokalizacija fiksuota 19.28 val.

Gaisro metu sudegė stalių cechas (500 kv. m.).

Sudegė 500 kv. m. stogo (dalis degta šiferiu, dalis – skarda). Apdegė ir sugadinta: torcavimo staklės, išpjaustymo staklės, 3 vnt. obliavimo staklių, šlifavimo staklės, CNC apdirbimo centrai. Apsaugoti du pastatai.

Gaisro pabaigos laikas – 21.30 val.

Po to įvykio vietoje teko atlikti įvairių baigiamųjų darbų, tad ugniagesiai išvyko ilsėtis po šio sunkaus iškvietimo tik naktį 01.43 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius