-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbe girtas pasirodęs prokuroras susilaukė bausmės

Trečiadienį generalinis prokuroras Darius Valys Klaipėdos apygardos prokuratūros Apeliacinio skyriaus prokurorui Remigijui Bėtkiui skyrė griežčiausią tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos.
Klaipėdos prokuratūra.
Klaipėdos prokuratūra. / G.Kubiliūtės nuotr.

Nuobauda prokurorui paskirta po to, kai jis sausio 12 dieną tarnyboje darbo metu buvo neblaivus. Tokiu savo elgesiu prokuroras pažeidė Lietuvos Respublikos prokuratūros įstatymą ir Prokurorų etikos kodekse numatytą atsakomybės
principą, tai yra pažemino prokuroro, kaip valstybės pareigūno, ir prokuratūros, kaip valstybės institucijos, vardą.

„Prokuroras privalo gerbti įstatymus, toks prokuroro elgesys nėra ir niekada nebus toleruotinas, – pabrėžia generalinis prokuroras D. Valys, – R. Bėtkis pažemino prokuroro vardą, todėl skyriau pačią griežčiausią nuobaudą – atleidimą“.

Skirti griežčiausią tarnybinę nuobaudą prokurorui siūlė ir tarnybinį patikrinimą atlikusi komisija pagal savo išvadoje nustatytas aplinkybes, jų vertinimą ir pagrindžiančius duomenis. Tarnybinis patikrinimas užtruko dėl R. Bėtkio ligos.
Generalinis prokuroras netenkino prokuroro R. Bėtkio prašymo atleisti jį iš tarnybos savo noru.

Remigijus Bėtkis tarnybą prokuratūroje pradėjo 1994 m. Tauragės rajono apylinkės prokuratūroje, nuo 2001 m. buvo perkeltas į Klaipėdos apygardos prokuratūrą.

Praėjusiais metais prokuratūroje buvo atlikti 58 tarnybiniai patikrinimai dėl 64 prokurorų ir prokuratūros personalo, 2010 m. – 37 tarnybiniai patikrinimai dėl 49 asmenų veiksmų, 2009 m. – 30 tarnybinių patikrinimų. Šiais metais generalinis prokuroras jau pradėjo 26 tarnybinius patikrinimus dėl prokurorų galimai padarytų tarnybinių pažeidimų, t. y. tiek, kiek 2007 ir 2008 metais buvo atliekama per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius