Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 09 /13:35

Klaipėdos teisėjo Dariaus Kurpavičiaus byloje dėl konflikto Vilniaus restorane liudijęs Mindaugas Žalimas teigė, kad teisėjas siautėjo kaip didžiausias chuliganas

Vilniaus miesto apylinkės teismas toliau nagrinėja bylą, kurioje Klaipėdos teisėjas Darius Kurpavičius aiškinasi dėl galimai netinkamo elgesio sostinės restorane. Penktadienį teismui liudijęs Mindaugas Žalimas pasakojo, kad teisėjas restorane tiesiog siautėjo. Savo ruožtu D.Kurpavičius įgėlė liudytojui, kad jį specialistai jau yra pakrikštiję pataloginiu melagiu.
Mindaugas Žalimas
Mindaugas Žalimas / BTV nuotr.

Penktadienio popietę teismas sostinėje tęsia Klaipėdos teisėjo Dariaus Kurpavičiaus bylos nagrinėjimą.

Kaip žinoma, D.Kurpavičius balandžio 13 dieną Vilniaus senamiestyje, kavinėje, kartu su bičiuliu sostinės prokuroru Audriumi Pėstininku įsivėlė į konfliktą su užeigos darbuotojais. Tarp restorano lankytojų buvo ir garsusis Drąsiaus Kedžio bylų liudytojas Mindaugas Žalimas.

Dėl nedidelio chuliganizmo administracinėn atsakomybėn traukiamas Klaipėdos teisėjas neigia, kad tą vakarą kibo prie restorano lankytojų, keikėsi necenzūriniais žodžiais, konfliktavo su lauke esančiais asmenimis.

Šio penktadienio posėdyje teisme sulaukta konflikto liudytojo M.Žalimo. 

Beje, iki šiol teismas apklausė penkis liudytojus (užeigos ir policijos darbuotojus), tačiau nei vienas nepateikė duomenų, kad teisėjas elgėsi netinkamai.

Tuo tarpu M.Žalimo pasakojimas teisme pribloškė: esą teisėjas siautėjo restorane kaip didžiausias chuliganas.

Liudytojo žodžiais tariant, tą vakarą neblaivus buvęs teisėjas restorane kibo prie lankytojų, keikėsi necenzūriniais žodžiais, laužė ir mėtė gėles, neleido jam ramiai  išeiti į lauką, grasino tarnybiniu pažymėjimu, gąsdino sugadinsiąs gyvenimą, galiausiai siūlė eiti į gatvę ir pasikalbėti vyriškai.

Tokio liudijimo priblokštas teisėjas D.Kurpavičius neliko skolingas: priminė, kad Drąsiaus Kedžio suplanuotų žudynių byloje liudijęs specialistas viešai pavadino garsųjį policijos informatorių M.Žalimą patologiniu melagiu. Tą pačią mintį D.Kurpavičius drąsiai pakartojo ir po posėdžio, duodamas interviu žurnalistams.

VIDEO: eisėjas Darius Kurpavičius priminė, kad Mindaugas Žalimas vadintas patologiniu melagiu

Jau kelerius metus ir iki šiol valstybės saugomas M.Žalimas į teismo salę buvo atlydėtas kaukėto pareigūno. Liudytojas atvestas jau prasidėjus posėdžiui per tarnybinį įėjimą, todėl nei vienas operatorius ar fotografas negalėjo jo užfiksuoti.

Posėdyje M.Žalimas pasakojo, kad lemtingą vakarą susitiko su vienu savo bičiuliu ir apie 21.30 val. užėjo į Vokiečių restoraną Vilniaus senamiestyje pasėdėti, pabendrauti, išgerti kavos.

Bičiulių dėmesį netrukus atkreipė girta aštuonių asmenų kompanija, kuri ne tik triukšmingai linksminosi, bet ir daužė į grindis bokalus. Joje buvo ir teisėjas D.Kurpavičius.

Anot liudytojo M.Žalimo, netrukus prie jo priėjęs barmenas „pradėjo juoktis, kad salėje negeras kvapas, vienas iš tos kompanijos yra prisidirbęs į kelnes.“

M.Žalimas pasakojo, kad jau buvo išėjęs į lauką, tačiau netrukus grįžo į restoraną, kad paprašytų kavos išsineštinai.

Išeidamas su D.Kurpavičiumi jis esą susitiko siaurame koridoriuje.

M.Žalimas esą tik paprašė, kad vyras leistų jam praeiti. Tačiau jo pašnekovas buvo „apsvaigęs, agresyvus“. 

„Ar tu žinai, kas aš toks?! Aš tau suėsiu gyvenimą“, – esą iš D.Kurpavičiaus išgirstus žodžius teismui citavo liudytojas M.Žalimas.

Pasak M.Žalimo, tada vyriškis parodė jam tarnybinį pažymėjimą, iš kurio jis sužinojo, kad tai Klaipėdos apylinkės teisėjas D.Kurpavičius.

Liudytojas tikino, kad agresyvusis vyriškis tempė jį į lauką vyriškai pasikalbėti.

„Lauke muštynių noras baigėsi. Jis išsitraukė telefoną ir pradėjo filmuoti“, – pasakojo M.Žalimas, kurio teigimu, įraše buvo užfiksuotas paties teisėjo necenzūrinis burnojimas.

Kai atvyko policija, teisėjas M.Žalimą apkaltino tuo, jog šis atėmė jo piniginę, sumušė. Pamatęs, kad lauke yra vaizdo kamerus, D.Kurpavičius šiuos kaltinimus esą atsiėmė.

Administracinėn atsakomybėn traukiamas teisėjas pareiškė turintys liudytojui klausimų. Teiravosi M.Žalimo, ar šis buvo teistas. Liudytojas atsikalbinėjo, kad tai nesusiję su byla.

D.Kurpavičius M.Žalimo paprašė patvirtinti, kad neseniai vienoje byloje specialistas buvo pavadinęs jį patologiniu melagiu.

M.Žalimas gynėsi, kad jokiu teismo sprendimu tokia diagnozė jam nebuvo patvirtinta.

D.Kurpavičius taip pat prašė sukonkretinti, kokius necenzūrinius žodžius jis esą vartojo. „Jei esate sąžiningas, gal galėtumėte pateikti teismui filmuotą medžiagą, kurioje pats viską užfiksavote?“ – M.Žalimas klausė D.Kurpavičius, o pastarasis piktinosi, kad šis pasiūlymas nesusijęs su jo pateiktu klausimu.

Argumentuodamas, kad kaltinimai jam remiasi vien „mistinio liudytojo Žalimo“ parodymais, teisėjas D.Kurpavičius prašė jam iškeltą bylą dėl chuliganizmo nutraukti. Bylą išnagrinėjusi teisėja Alberta Baltrušytė nutarimą žada skelbti rugpjūčio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius