-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daržovių augintojas iš Marijampolės bus teisiamas dėl neteisėto praturtėjimo

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame daugiau nei 790 tūkst. litų neteisėtu praturtėjimu įtariamas 37 metų marijampolietis G.D.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma FNTT pranešime, išaiškinta, kad 2004–2007 metais įtariamasis nusipirko du butus Vilniuje, sandėliavimo patalpas Marijampolėje, kelis žemės sklypus Lazdijų bei Vilniaus rajonuose ir automobilį, bet jų įsigijimo negalėjo pagrįsti teisėtai gautomis pajamomis.

Daržovių auginimu ir jų prekyba įvairiose Marijampolės apskrities turgavietėse besivertęs marijampolietis negalėjo gauti šimtatūkstantinių pajamų, nes nerealu, kad didelį kiekį žemės ūkio produkcijos galėjo užauginti namų valdos žemėje. Marijampolietis, negalėjęs pagrįsti daugiau nei 790 tūkst. litų pajamų, jau anksčiau yra teistas už nusikalstamą prekybą automobilių garso ir vaizdo technika.

Paskutinį kartą G.D. buvo teistas 2009 metais už nusikalstamu būdu įgytų daiktų laikymą ir pervežimą, kai įsigijo ne mažiau kaip 700 automobilių navigacijos prietaisų, pagrobtų iš automobilių Vokietijoje.

Baigta baudžiamoji byla perduota Marijampolės rajono apylinkės teismui.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL (65 tūkst. litų) vertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius