-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugėja gaisrų dėl netvarkingos elektros instaliacijos

Priešgaisrinę signalizaciją Lietuvos didžiuosiuose miestuose yra įsirengę tik 9 proc. gyventojų. Tai atskleidė draudimo bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje užsakymu atlikta gyventojų apklausa. Draudimo ekspertai atkreipia dėmesį, jog pastaruoju metu ženkliai išaugo gaisrų dėl netvarkingos elektros instaliacijos skaičius.
Gaisras Vilniuje, netoli prekybos centro „Panorama“
Gaisro vietoje. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento statistika atspindi, jog per pirmus keturis šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 4471 gaisras. Daugiausiai gaisrų kilo Vilniaus apskrityje (984), Klaipėdos apskrityje gaisrų gesinti gaisrininkai vyko 882 kartus, Kauno – 776 kartus. Šiemet Klaipėdos apskrityje gaisrų skaičius augo kone dvigubai.

„Gyventojai įvertina vagystės riziką ir bent minimaliai nuo ilgapirščių saugosi. Tuo tarpu įpročio pasirūpinti apsauga nuo gaisro, kuris neišvengiamai sukelia daugiau žalos nei ilgapirščiai, nėra“, – pranešime spaudai sako bendrovės Lietuvoje Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius.

Draudimo bendrovės duomenimis, šiemet gaisro metu gyventojai vidutiniškai patyrė 18 tūkst. litų žalą.

Pastaruoju metu itin padaugėjo gaisrų, kilusių dėl netvarkingos elektros instaliacijos. Elektros instaliaciją būtina laikas nuo laiko patikrinti, ekspertai turi įsitikinti, ar kontaktai vis dar sandarūs, ar nepažeista elektros laidų izoliacija ir pan. Tai daryti rekomenduojama ne tik senos, bet ir naujos statybos namuose, nes statybų brokas ar defektai  pasireiškia iš karto pradėjus pastatą eksploatuoti. . 

Rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime Consulting“ gyventojų apklausa buvo atlikta šių metų balandžio 23-28 dienomis. Jos metu buvo apklausti 509 respondentai iš Lietuvos didžiųjų miestų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius