-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiabučių namų renovacijos byloje – nauji įtarimai ir veiklos apribojimai statybų bendrovėms

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnams tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos administruojant ir vykdant daugiabučių namų modernizavimo programą Šiaulių apskrityje, 2010 m. vasario 8 d. pranešimas apie įtarimą įteiktas dar vienai statybos darbus Šiauliuose vykdančiai bendrovei. Šioje byloje tai jau antrasis juridinis asmuo, kuris įtariamas korupcinio nusikaltimo padarymu.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Kaip rašoma Specialiųjų tyrimo tarnybos pranešime, tęsiant tyrimą, 2010 m. vasario 9 d. Šiaulių miesto apylinkės teismas, atsižvelgdamas į Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro prašymą priėmė nutartį, kuria minėtai statybos darbus Šiaulių mieste vykdančiai bendrovei nustatė veiklos apribojimus – 3 mėnesius uždraudė pačiai arba per tarpininkus vykdyti vieno Šiaulių miesto daugiabučio namo modernizavimo darbus.

Primename, kad STT Šiaulių valdybos pareigūnai ikiteisminius tyrimus dėl galimos korupcijos modernizuojant daugiabučius namus Šiaulių apskrityje pradėjo šių metų sausio mėnesį. 2010 m. sausio 20 d. savo darbo vietoje buvo sulaikyta ir į areštinę uždaryta Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros prie LR Aplinkos ministerijos Šiaulių padalinio vyresnioji specialistė B. J., administravusi daugiabučių namų modernizavimą visoje Šiaulių apskrityje. 2010 m. sausio 21 d. jai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo.

2010 m. vasario 2 d. Vilniuje buvo sulaikytas piktnaudžiavimu įtariamas UAB „Projektų rengimo centras“ darbuotojas T. J. Turimais duomenimis, T. J. piktnaudžiavo suteiktais įgaliojimais, aktyviai dalyvaudamas Šiaulių apskrityje vykdomoje daugiabučių namų modernizavimo programoje, tai yra kaip konsultantas, atlikdamas pastatų energetinį auditą, rengdamas daugiabučio namo modernizavimo investicijų projektus bei organizuodamas viešus statybos darbų vykdytojo parinkimo konkursus, neteisėtai sudarydavo palankias sąlygas namų renovacijos darbus laimėti proteguojamoms statybų bendrovėms.

2010 m. vasario 2 d. šiame ikiteisminiame tyrime pranešimas apie įtarimą dėl papirkimo kaip juridiniam asmeniui buvo įteiktas ir vienai statybos darbus vykdžiusiai bendrovei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius