Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei pusę milijono litų iššvaisčiusiai direktorei bausmė padidinta dėl sukčiavimo

Nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas už didelės vertės įmonės turto – daugiau kaip pusės milijono litų iššvaistymą bendrovės direktorei D.S. paskyrė dar vieną – dvejų metų šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją sudėjus su anksčiau paskirtąja, nuteistajai 45 metų panevėžietei paskirta ketverių metų trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė.
Pinigai
Pinigai / BFL nuotr.

Prokurorų kaltinimus patvirtinęs teismas, pripažino, kad Panevėžyje registruotos bendrovės „Mesantė“ vadovė D.S., pažeisdama apskaitos tvarkymą reglamentuojančių aktų reikalavimus, iššvaistė per pusę milijono – 687 tūkstančius 595 litus.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad gyvulių supirkimu ir mėsos prekyba besivertusios įmonės lėšos neteisėtai ir be pagrindo buvo išmokamos kitiems asmenims, panaudojamos neaiškiems tikslams nepateikiant tų išlaidų dokumentų. 

Valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras teigia, kad teismas, pripažinęs už sukčiavimą ir nusikaltimus finansų sistemai anksčiau teistą bendrovės vadovę kalta dėl didelės vertės turto iššvaistymo, taip pat konstatavo, kad D.S. tais pačiais metais tęstiniais veiksmais padarė naują nusikalstamą veiką, susijusią su įmonės lėšų iššvaistymu, nors tuo pat metu vyko ikiteisminiai tyrimai ir baudžiamosios bylos nagrinėjimas teisme.

Tai rodo, kad baudžiamasis persekiojimas jos nesudrausmino ir nesustabdė nuo naujų nusikaltimų, ji pažeidinėjo sąžiningo ūkininkavimo principus ir nesilaikydama įstatymų darė naujas nusikalstamas veikas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliavo, organizavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Už didelės vertės turto iššvaistymą baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius