-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiavaikę motiną parduoti ketinę vyrai švelnesnių bausmių nesulaukė

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį atmetė skundus dėl Šiaulių apygardos teismo 2011 m. vasario 8 d. nuosprendžio, kuriuo Mindaugas Libas (gim. 1983 m.), Lukas Dimskis (gim. 1988 m.), Renaldas Dagys (gim. 1983 m.) buvo nuteisti už prekybą žmonėmis.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Panaudodami apgaulę, vyrai siūlė daugiavaikei moteriai galimybę užsidirbti nešiojant reklamines  skrajutes, tačiau iš tiesų ketino ją išvežti į Graikiją dirbti prostitute.

M. Libas kalės 3 metus ir 3 mėnesius, L. Dimskis ir R. Dagys – po 2 metus ir 9 mėnesius. Tuo pačiu nuosprendžiu 2 metams ir 3 mėnesiams nelaisvės buvo nuteistas ir Alvidas Poškevičius (gim. 1984 m.), tačiau nuosprendis dėl jo apeliacine tvarka nėra apskųstas. Bausmes vyrai atliks pataisos namuose.

Ketveriukė nukentėjusiajai privalės atlyginti 10 tūkst. Lt neturtinę žalą.

Tokią nutartį Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija priėmė nusprendusi, kad pirmosios instancijos teismas išsamiai ir nešališkai ištyrė bylos aplinkybes ir pagrįstai padarytas nusikalstamas veikas kvalifikavo kaip prekybą žmonėmis, o ne kaip pelnymąsi iš prostitucijos. Teismas bandytos išvežti užsienin dirbti prostitute moters parodymus laiko nuosekliais, konstatuoja, kad M. Libas šią moterį apgavo pažadėjęs laikiną darbą Graikijoje, apgaule atvežė į Šiaulius ir tik tada jai pasakė, jog ji bus išvežta į užsienį dirbti kitą darbą, nei žadėta, t. y. ne nešioti reklamines skrajutes, o dirbti prostitute. Moteris buvo perduota trims nepažįstamiems vyrams, o M.Libui už tai buvo pažadėtas 3 tūkst. litų atlygis.

Nuteistieji teigė, kad moteris pati sutiko dirbti prostitute, nors ji tai kategoriškai neigė. Nuo pirmos apklausos ji tvirtino, kad dėl darbo buvo apgauta gerai pažįstamo M. Libo, per prievartą atvežta į Šiaulius ir saugoma viename viešbutyje. Jame ji sugebėjo slapčia paskambinti savo sugyventiniui ir paprašyti pagalbos. Kai sugyventinis apie įvykius pranešė policijai, nukentėjusioji, patarta policijos darbuotojų, iš viešbučio pabėgo.

M.Libas teismo prašė jo veiką vertinti ne kaip prekybą žmonėmis, o kaip bandymą pasipelnyti iš prostitucijos ir skirti švelnesnę bausmę. R.Dagys prašėsi išteisinamas. L.Dimskis prašė jo veiksmus vertinti kaip pelnymąsi iš prostitucijos ir neskirti jam laisvės atėmimo bausmės.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius