-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiavaikė romė neteko heroino ir su ja buvusių penkių vaikų

Per policijos operaciją sostinės daugiabutyje sulaikyta buvusi Kirtimų taboro gyventoja neteko turėto heroino ir su ja kambaryje buvusių penkių vaikų. Nuo šiol jais rūpinasi valstybė. Artimieji negalėjo vaikais pasirūpinti, nes jau teisti už prekybą narkotikais. O pati įtariamoji pastarąjį kartą su narkotikais įkliuvo, kai dar tik ruošėsi gimdyti.
Policijos operacijos metu pas daugiavaikę mamą aptikta heroino
Per policijos operaciją pas daugiavaikę mamą aptikta heroino / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Prieš pusantrų metų narkotikais prekiavo būdama nėščia

Praėjusių metų balandį kriminalistai gavo informacijos, kad S.Konarskio gatvėje esančiame daugiabutyje vyksta prekyba heroinu, o ten nuolat lankosi narkomanai.

Panaudoję taktinę gudrybę pareigūnai pateko į buto vidų ir netikėtai užklupo dvi romes. Viena jų tuo metu kaip tik pakavo heroino miltelius į foliją. Išvydusi policininkus moteris bandė apipilti narkotikus kava ir sunaikinti įkalčius, tačiau pareigūnams pavyko jai sutrukdyti.

Viena šių moterų – praėjusią savaitę vėl su narkotikais sulaikyta trisdešimtmetė.

Tuomet bute aptikta heroino, kaip įtariama, už prekybą narkotikais gautų pinigų, tablečių, kuriomis skiedžiami narkotikai, ir folijos atraižos, skirtos heroinui pakuoti.

Vaikas gimė, bet įpročių nepakeitė

Šįkart Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, vykdydami specialią operaciją, moterį sulaikė Geležinio Vilko gatvės daugiaaukštyje esančiame bute.

Kartu su moterimi vieno kambario bute buvo penki nepilnamečiai vaikai. Vienas jų – 10-ies mėnesių mergaitė, gimusi jau po to, kai moteris buvo sulaikyta praėjusį kartą.

Prieš metus įvykusio sulaikymo teismai vis dar tęsiasi, tačiau daugiavaikė mama nusprendė nelaukti jų pabaigos ir toliau tęsti pradėtą veiklą.

Vaikai perduoti globoti valstybei

Policijai patekus į butą jame buvo penki nepilnamečiai vaikai. Trys jų – įtariamosios mažyliai.

Pareigūnai iškart iškvietė vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojas.

10 mėnesių ir 1 metukų mergaitės buvo išvežtos į Antakalnio klinikas. 6, 7 ir 16 metų berniukai perduoti vaikų globos namams.

Greičiausiai nė vienas jų nebus grąžintas į šeimas. Moters vyras šiuo metu atlieka bausmę už prekybą narkotikais, o jos močiutė už tai jau yra atlikusi bausmę. Pati mama jau ne pirmą kartą pagaunama prekiaujanti kvaišalais.

Bandė ir graudinti, ir gudrauti

Pareigūnai turėjo informacijos, kad moteris šiame bute prekiauja heroinu. Policininkams patekus į butą kilo įprastas romams sąmyšis ir riksmai.

„Tik nelieskite vaikų!“, „Viršininke, negąsdinkite vaikų!“ – tokiais ir panašiais riksmais, lydimais vaikų spiegimo, pareigūnus kaskart pasitinka narkotikais prekiaujančių romų šeimos. Nors pareigūnai elgiasi tinkamai ir mandagiai, kaskart tokie riksmai atkreipia praeivių arba vietos gyventojų dėmesį ir dažnai pasipiktinimą. Pasinaudodami sukeltu sąmyšiu prekeiviai tuo metu stengiasi sunaikinti turimus narkotikus ir tyrėjus palikti be įrodymų.

Šįkart moteris bandė gudrauti kiek kitaip. Ji pareigūnams pamelavo, kad viską prisipažįsta. Kad narkotikai paslėpti ne namie, o užkasti šalia esančiame Vingio parke ir ji gali parodyti, kur jie yra, su sąlyga, kad iš jos nebus atimti vaikai.

Tikėjosi, kad įrodymus sunaikins paauglys

Nors ir nelabai tikėdami netikėtu narkotikų prekeivės prisipažinimu, pareigūnai vis dėl to nutarė patikrinti jos žodžius.

Nuėjus kelis šimtus metrus nuo buto, moteris ryžtingai parodė į šalia bėgimo takelio įkastą stulpelį. Ji tvirtai pareiškė, kad narkotikai užkasti čia. Nors net nejudinta žemė byloja ką kita.

Pareigūnai vis dėl to bandė ieškoti paslėpto heroino, bet netrukus suprato, kad tai tik dar viena apgaulė. Narkotikų nerado ir pati prekeivė.

Jos tikslas buvo kitas – ji tikėjosi, kad kol pareigūnus vedžios po Vingio parką, namie likęs paauglys sugebės išpilti spintelėje lėkštutėje esantį heroiną. Tačiau nepilnametį prižiūrėti likę pareigūnai nesuteikė jam tokios galimybės.

Vėliau paaiškėjo, kad čia buvo daugiau kaip 8 gramai daugiausia gyvybių nusinešančio narkotiko – heroino. Iš jo būtų buvę įmanoma pagaminti iki 100 dozių, skirtų leistis į veną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius