Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Debesys virš gyvūnų globos įstaigoje siautėjusio policininko Paulaičio galvos tvenkiasi ir tarnyboje

Dėl siautėjimo gyvūnų globos įstaigoje teismo jau įspėtam Vilniaus pareigūnui tarnybinė nuobauda gresia ir darbe. Tiesa, realiai nubausti Egidijų Paulaitį kol kas nėra galimybių, mat policininkas atsigulė į ligoninę, be to, reikia atsiklausti jį ginančios profsąjungos.
E.Paulaitis (iš kairės prie Trispalvės) pernai sausį gynė Seimą nuo riaušininkų.
E.Paulaitis (iš kairės prie Trispalvės) pernai sausį gynė Seimą nuo riaušininkų. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kai teismas už chuliganišką elgesį skyrė įspėjimą prisikiaulinusiam Vilniaus apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos specialistui E.Paulaičiui (gim. 1969 m.), savo žodį tarė ir tarnybinį patikrinimą atlikę šio pareigūno kolegos.

Sostinės policijos atstovas spaudai Paulius Radvilavičius naujienų portalą 15min.lt informavo, kad Vidaus tyrimų skyrius taip pat nutarė, jog E.Paulaitis nusipelnė nuobaudos. Kokios konkrečiai – dar nenuspręsta.

„Tyrimo metu nustatyta, kad buvo padarytas tarnybinis nusižengimas, todėl Paulaičiui siūloma skirti nuobaudą. Jau kreiptasi į Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinę sąjungą, kurios narys yra tas mūsų darbuotojas, dėl išankstinio sutikimo skirti jam tarnybinę nuobaudą. Atsakymo yra laukiama balandžio 15-ąją“, – 15min.lt pasakojo P.Radvilavičius.

Yra ir dar viena kliūtis greičiau nubausti pareigūną: „Jis šiuo metu gydomas ligoninėje ir nelabai greitai laukiama jo grįžtant į darbą. O kol jis turi nedarbingumą – jo bausti negalima.“

Sostinės policijos atstovas dar minėjo, kad tarnybinio patikrinimo išvadose jau atsispindi ir šviežias Vilniaus m. 1-ojo apylinkės teismo nutarimas dėl nuobaudos E.Paulaičiui. Tačiau ir patys Vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai per pusantro mėnesio buvo surinkę išsamią medžiagą apie E.Paulaičio nuotykius vasario 14-ąją gyvūnų globos įstaigoje, kuriuos išsamiai aprašė 15min.lt.

Teismas konstatavo, kad E.Paulaitis gyvybės vagonėliuose sukėlė konfliktą, necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo du savanorius, jiems grasino ir trukdė dirbti.

Kaip žinoma, šio Viešosios tvarkos valdybos pareigūno laukia dar viena nemaloni procedūra dėl kito incidento, kai E.Paulaitis vairavo mašiną galimai neblaivus ir aptaškęs praeivius įsivėlė su jais į konfliktą. Šią istoriją taip pat turėtų išnarplioti teismas, o Vilniaus apskrities VPK vyksta ir šio incidento vidinis tyrimas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius