Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 26 /11:03

Degalinėje pagimdžiusi ir naujagimį nužudžiusi Rosita Butkutė pasiųsta už grotų

Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį šiurpinančioje žiaurumu byloje. Degalinės tualete pagimdžiusi ir nužudžiusi berniuką Rosita Butkutė nuteista 9 metams nelaisvės.
R.B. teisme
Rosita Butkutė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

26 metų R.Butkutė gyveno Didžiojoje Britanijoje. 2012 m. grįžusi į Lietuvą rugsėjį pakaunės degalinės tualete ji pagimdė berniuką. Moteris gimdė sėdėdama ant klozeto, todėl vaikelis įkrito į vandenį ir paskendo.

Moteris nukirpo virkštelę, negyvą vaiką įkišo į atliekoms skirtą maišą ir paslėpė tualeto šiukšlių dėžėje.

Lavonėlį aptiko degalinės darbuotojas praėjus maždaug 6 valandoms po įvykio.

Moterį rasti pavyko išanalizavus degalinės vaizdo kamerų įrašus. Pirmiausia buvo nustatytas automobilio, kuriuo ji atvyko į degalinę, savininkas. Tuomet pareigūnai nustatė ir įtariamosios asmenybę.

Bylos duomenimis, važiuojant automobiliu ir prasidėjus gimdymui, moteris neprašė artimųjų skubiai vežti ją į gydymo įstaigą, o meluodama aiškino, jog jai skauda inkstus, klubus, prašė nuskausminamų vaistų, o po to paprašė sustoti tokioje vietoje, kur galėtų likti viena – degalinės tualete.

R.Butkutės neigė savo kaltė, tvirtino, kad nežinojusi apie nėštumą. Tačiau teismas nusprendė, kad ji tyčia nužudė savo naujagimį, neketino jo auginti, pastojusi nesikreipė į gydytojus, nėštumą slėpė nuo savo motinos ir kartu gyvenusių brolių.

Teismo nuosprendyje teigiama, kad jos išankstinį tikslą nužudyti įrodė ir tai, kad po gimdymo moteris nepuolė gelbėti kūdikio, nors akivaizdžiai suprato ir matė, jog jis įkrito į klozetą. Ji rūpinosi ne tuo, kaip ištraukti ir kuo skubiau išgelbėti vaiką, tačiau rūpinosi savimi bei nužudymo pėdsakų slėpimu.

Prokuroras siūlė moteriai skirti daug griežtesnę, 16 metų įkalinimo bausmę. Tačiau teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamoji turi mažametį vaiką, su kuriuo sieja ypač stiprūs socialiniai ryšiai, jos jauną amžių, taip pat moteris anksčiau neteista ir administracine tvarka nebausta.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius