Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Degalinės sprogdintojų ieškanti Kauno rajono policija prašo visuomenės pagalbos (papildyta 16.21 val.)

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apsk. VPK Kauno r. PK) Kriminalinės policijos skyriuje, atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo apiplėšti Kauno r., Babtų sen., Babtų k., esančią degalinę, panaudojant sprogmenį bei šaunamąjį ginklą.
Įtariamųjų motociklas
Įtariamųjų motociklas / Kauno r. policijos nuotr.
Kauno r. policijos nuotr./Įtariamųjų motociklas
Kauno r. policijos nuotr./Įtariamųjų motociklas

Rugsėjo 3 d. apie 4.25 val. Kauno apsk. VPK, Kauno r. PK gautas pranešimas, kad 4.10 val. Kauno r., Babtų sen., Babtų k., į degalinę dviem motociklais atvyko 2 asmenys, kurie prie įėjimo padėjo sprogmenį ir susprogdinę mėgino patekti į degalinės patalpas.

Sprogimo metu buvo apgadintas degalinės pastatas ir įranga. Sužalota degalinės operatorė – D.Č. Degalinės dujų užpuolėjui – R. P., bandant sulaikyti vieną iš užpuolikų, pastarasis šovė iš nenustatyto ginklo ir nukentėjusiajam padarė šautinį sužalojimą. Abu nenustatyti asmenys, palikę vieną iš motociklų, pasišalino.

Asmenis, galinčius suteikti bet kokios informacijos apie įvykio vietoje paliktą motociklą, motociklo savininką ar naudotoją, policija prašo kreiptis į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariatą, esantį adresu Putvinskio g. 14, Kaune, ar skambinti telefonais: (8-37) 303 951 budėtojui (visą parą), (8-37) 303 997 Kriminalinės policijos skyriaus vyresniajam tyrėjui Jaldžiui Hiijame (darbo valandomis), (8-37) 303 962 Kriminalinės policijos vyriausiajai tyrėjai Audronei Gecevičienei (darbo valandomis) arba kreiptis į artimiausią policijos įstaigą.

Papildyta 16.21 val.: Visuomenės pagalbos tiriant šį nusikaltimą policija prašo jau antrą kartą. Pirmą kartą buvo prašoma pagalbos sulaikant įtariamąjį 18-etį Mindaugą Globį. Po kelių dienų jis pats paskambino pareigūnams ir pasidavė.

Kauno r. Kriminalinės policijos vyriausioji tyrėja Audronė Gecevičienė 15min.lt sakė, kad šiuo metu M.Globiui kaltinimai dėl degalinės sprogdinimo ir jos darbuotojo sužalojimo nėra pareikšti.

„Tačiau kategoriškai teigti, jog jis nėra susijęs su šiuo nusikaltimu negalime. Tyrimas dar nebaigtas“, – sakė A.Gecevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius