Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Degalų bakuose – kontrabandinės baltarusiškos cigaretės

Eišiškių punkte pasieniečiai sulaikė du Šalčininkų rajono gyventojų vairuojamus automobilius, kurių kuro bakuose buvo įrengtos slėptuvės cigaretėms gabenti.
Kuro bake – kontrabandinės baltarusiškos cigaretės.
Kuro bake – kontrabandinės baltarusiškos cigaretės. / VSAT nuotr.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos ir rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai Eišiškių punkte patikrino iš Baltarusijos atvykstančius automobilius „Volkswagen Passat“ ir „Audi 100“, teigiama išplatintame VSAT pranešime.

Pirmą vairavo 42-ejų eišiškietis, antrą – 27-erių Šalčininkų rajono gyventojas.

Abiejų automobilių kuro bakuose pasieniečiai aptiko slėptuves. Jos padarytos įrengus pertvaras: mažesniojoje dalyje buvo kuras, didesniojoje – kontrabanda.

Iš „Volkswagen Passat“ bako VSAT pareigūnai ištraukė 393 pakelius cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. „Audi 100“ kuro bake buvo paslėpta 670 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ ir „Premier“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardoje pradėtos administracinių bylų teisenos. Šalčininkų rajono gyventojams gresia baudos nuo 5 iki 10 tūkst. litų ir 1995 m. laidos „Volkswagen Passat“ bei 1992 m. laidos „Audi 100“ konfiskavimas.

Vairuotojus po apklausų pasieniečiai paleido. Automobiliai ir cigaretės saugomi Purvėnų užkardoje.

Pastaruoju metu kontrabandininkai nuolat tikrina Eišiškių punkte dirbančių pasieniečių pastabumą. Vien šiemet čia jau išaiškinta 19 kontrabandos gabenimo atvejų. Dažniausiai cigaretes per šį punktą į Lietuvą bandyta gabenti automobilių kuro bakuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius