-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Degtindarių priedanga – paršeliai

Klaipėdos aps. VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus pareigūnai Kretingos rajone aptiko dvi nemenko „kalibro“ naminės degtinės varyklas.
Naminukės gamybos atliekas Užpelkių kaimo sodyboje sudorodavo paršeliai.
Naminukės gamybos atliekas Užpelkių kaimo sodyboje sudorodavo paršeliai. / Klaipėdos VPK nuotr.

Pareigūnus gerokai nustebino gautas anoniminis pranešimas apie naminės degtinės varyklas Kretingos rajone – pastaruoju metu profesionaliai vadovaujami šio komisariato pareigūnai beveik išgujo degtindarius iš Kretingos apylinkių. Tačiau bandančių užsiimti šiuo verslu vis atsiranda. Ir ne bet kokių, bet puikiai išanalizavusių rajono situaciją, specifiką, silpnybes, galimybes bei grėsmes.

Degtindariai jau suprato, kad miškeliuose nebesaugu, tad ginkluojasi aukštomis tvoromis ir koviniais šunimis. Toks „verslo“ planas neišdegė Žiogelių kaimo gyventojai L.V. – pareigūnai jos sodyboje aptiko ir konfiskavo aparatą naminei degtinei gaminti, sujungimus, čiaupus ir vamzdžius. Baudžiamoji atsakomybė numatyta ne tik už pagamintą naminukę, bet ir už aparato jai gaminti laikymą. Sodybos šeimininkė teisinosi, jog ketino auginti paršelius ir specialiai šiam tikslui pritaikytu aparatu jiems ruošti sveikuoliškus patiekalus. Paršiukų sodyboje pareigūnai nerado.

Antradienį iš tvarto rūkstantis dūmelis pareigūnus atvedė į Užpelkių kaimą. Specifinis kvapas, sklindantis nuo rododendrų krūmų, šviežiai palaistytų naminukės gamybos atliekomis, išdavė tikrąją dūmelio kilmę. Užpelkių kaime esančios sodybos, priklausančios S.B., gimusiam 1946 m., tvartelyje rastas ne tik aparatas, bet ir daugiau nei 1000 litrų naminukės gamybai paruošto raugo bei 76 litrai jau pagaminto taip vadinamojo „pirmuko“. Naminukės atliekos buvo kruopščiai naikinamos – jomis šeriami paršeliai.

Abiem atvejais ikiteisminius tyrimus pradėjo į įvykio vietą iškviesti Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius