Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl 0,042 gramo heroino „tik“ beveik 20 000 litų baudą gavęs Izraelio pilietis lengviau atsikvėpė – Vilniuje jam grėsė kalėjimas iki 8 metų

Vilniuje gimęs, tačiau Izraelio pilietybę turintis ir pastaruoju metu beveik nuolat užsienyje gyvenantis Dmitrijus Zobinas dėl nuotykio su narkotikais atsipirko solidžia bauda, nors formaliai pagal Lietuvos įstatymus jam grėsė laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.
Dmitrij Zobin
Dmitrijus Zobinas buvo laikomas suimtas beveik du mėnesius. / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Bylos duomenimis, už 20 litų parduotą beveik nieko nesveriančią heroino dozę Dmitrijus Zobinas (gim. 1984 m.) vos keliolika sekundžių palaikė rankose, tačiau to pakako, kad Vilniuje jam būtų iškelta baudžiamoji byla.

Maža to, šis Izraelio pilietis galėjo neišvengti kalėjimo, nes pagal Lietuvos Baudžiamojo kodekso 260-ojo straipsnio 1-ąją dalį už disponavimą narkotikais nenumatyta jokia kita bausmė, išskyrus laisvės atėmimą nuo 2 metų.

Tačiau šią bylą išnagrinėjęs teisėjas Audrius Cininas, vadovavęs Andrių Ūsą pedofilijos istorijoje išteisinusiai kolegijai, D.Zobino atveju netaikė drakoniškos sankcijos.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu, dėl 0,042 gramo heroino Izraelio piliečiui skirta 150 MGL (19 500 litų) bauda.

Maža to, nuteistajam realiai reikės sumokėti tik 4 420 litų, nes į jo bausmę įskaitytas sulaikymo bei suėmimo laikas nuo 2013 m. balandžio 17 d. iki 2013 m. birželio 14 d., vieną nelaisvės parą prilyginant 2 MGL.

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Dmitrij Zobin
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Dmitrijus Zobinas

Istorija, į kurią įsivėlė kadaise ir pats kvaišalus vartojęs D.Zobinas, nutiko Vilniuje dar 2009 m.

Tų metų spalį šis vyras kaip tik buvo atvykęs iš Izraelio, kur gyvena pastaruosius 8 metus, aplankyti Lietuvoje likusių giminių.

Antakalnyje D.Zobinas susitiko savo vaikystės draugą A.T., o šis, pasirodo, buvo kvaišalų pardavėjas. D.Zobinas ne tik atsitiktinai sudalyvavo prekeivio susitikime su heroino pirkėju, bet ir geranoriškai pasisiūlė palaikyti maišelį, kai buvo ruošiama 20 litų kainavusi dozė. Šis prisilietimas ir buvo įvertintas kaip D.Zobino nusikalstama veika.

Tačiau teisėjas A.Cininas nutarė, kad bausmė neatitiktų protingumo ir proporcingumo principų, jei Izraelio pilietis būtų pasiųstas už grotų.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo, tiek prokuratūra, tiek pats D.Zobinas gali jį skųsti apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius