Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl 15 kg kanapių teisiamas šiaulietis: „Nepaskaičiau Baudžiamojo kodekso ir nesitikėjau, kad tiek užaugs“

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kurioje anksčiau neteistas 33 metų Simonas Daunoras, kelis kartus užsienio valstybėse teistas 37 metų Nerijus Šliupas ir anksčiau neteistas 30 metų Linas Baltaitis kaltinami neteisėtu aguonų ar kanapių auginimu, neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, o pirmasis kaltinamas dar ir neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, baigtas įrodymų tyrimas.
Kanapių auginimas
Asociatyvi iliustracija: kanapių auginimas

Valstybės kaltinimą byloje palaikanti prokurorė teismo paprašė laiko pasiruošti baigiamosioms kalboms. Tam niekas neprieštaravo. Byloje paskelbta pertrauka.

Nusikaltimas padarytas 2019 metais Šiaulių mieste.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2019 metais Šiaulių mieste.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad S.Daunoras, veikdamas bendrininkų grupe kartu su N.Šliupu ir L.Baltaičiu, neteisėtai augino labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – kanapių augalų ir neteisėtai pagamino, gabeno, bei laikė labai didelį kiekį – apie 15 kilogramų narkotinės medžiagos – kanapių antžeminių dalių. Nustatyta, kad maždaug nuo birželio mėnesio iki rugpjūčio pabaigos vienos bendrovės patalpose, kurias verslui buvo išsinuomojęs S.Daunoras, vyrai augino kanapes. Užaugintos ir nukirptos kanapės S.Daunoro automobiliu buvo nuvežtos džiovinti į vieną Šiaulių rajone esantį kaimą, kuriame gyvena pats S.Daunoras. Šios narkotinė medžiagos buvo laikomos namo garaže, virtuvėje.

Tų pačių metų rugpjūčio 28-osios vakarą policijos pareigūnai Šiaulių mieste, Bačiūnų gatvėje, sustabdė S.Daunoro vairuojamą „Audi A6“, kuriame rado daugiau kaip 10 kilogramų nukirptų kanapių.

Per netrukus atliktas kratas narkotinių medžiagų buvo rasta ir įtariamojo S.Daunoro namuose, ir patalpose, kur jos ir buvo auginamos. Sulaikytojo namuose policijos pareigūnai taip pat rado neteisėtai laikomą dujinį pistoletą, šovinių.

Teisme visi trys vyrai savo kaltę pripažino. Tiesa, jie teigė, jog kanapes augino savo reikmėms. S.Daunoras teisme prisipažino, kad buvo priklausomas nuo kanapių, su N.Šliupu ir L.Baltaičiu kartu parūkydavę.

Vyras tik negalėjo prisiminti, kuriam pirmam iš jų kilusi idėja užsiauginti kanapių patiems. S.Daunoras teigė, jog kai buvo sulaikytas, jis pats pareigūnams pasisakęs, kad namuose taip pat yra kanapių ir ginklas.

S.Daunoras sakė žinojęs, kad negalima auginti kanapių, bet nebuvo perskaitęs Baudžiamojo kodekso straipsnio ir apskritai nesitikėjo tokio gausaus derliaus.

Jis žinojęs, kad negalima auginti, bet nebuvo perskaitęs Baudžiamojo kodekso straipsnio ir nesitikėjo, kad kiekis bus toks, tiesiog nežinojęs, kiek užaugs. Kaltinamasis L.Baltaitis teisme sakė, jog patys nutarė auginti kanapes ne tik dėl garantuotos kokybės, bet ir dėl kainos, tiesiog taip pigiau. Vyras teigė, jog niekas iš jų nežinojęs, kaip kanapės auginamos, ir koks kiekis jų gali užaugti, jie tiesiog eksperimentavę.

Kaltinamasis N.Šliupas teisme teigė, jog jų pačių užaugintų kanapių kokybė tenkino, taip esą ir saugiau, nes, pasak kaltinamojo, perkant gatvėje gali būti įdėta ir arbatos. Visi trys teigė, jog labai gailisi, kad įsivėlė į šią istoriją, pažymima Šiaulių apygardos teismo atstovo penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius