Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 27 /16:33

Dėl 18-mečio nužudymo 9 policijos ekipažų Vilniuje gaudytą jaunuolį teismas leido suimti

Šeštadienio vakarą Vilniuje nužudytas jaunuolis. Po masinių gaudynių pareigūnai sulaikė įtariamąjį. Pirmadienį prokuratūra kreipėsi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės įtariamajam skyrimo. Teismas leido laikyti įtariamąjį maksimaliai ilgai.
Žmogžudyste įtariamas jaunuolis atvestas į tesimą
Žmogžudyste įtariamas jaunuolis teisme / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pirminėje bylos medžiagoje užfiksuota, kad vasario 25 d. apie 19 val. 55 min. Vilniuje, Žalgirio g., prie įvažiavimo į namo kiemą, rastas jaunuolio (g. 1998 m.) lavonas su durtine žaizda krūtinėje.

Kaip jau pasakojo 15min, tą patį vakarą sostinėje vyko didelio masto paieškų operacija, per kurią pareigūnai operatyviai sulaikė įtariamąjį.

Įtariamasis (g. 1998 m.) uždarytas į areštinę.

Pirmadienį, einant į pabaigą 48 valandų jo sulaikymo terminui, prokuratūros atstovai kreipėsi į teismą dėl leidimo ir toliau laikyti įtariamąjį suimtą.

Įtariamojo interesams teisme atstovauja advokatu dirbantis buvęs Kauno apygardos prokuratūros vadovas Kęstutis Betingis.

Pirminėmis žiniomis, jaunuolių kompanija šeštadienio vakarą linksminosi vienos merginos bute. Tarp dviejų jaunuolių kilus konfliktui, jie išėjo į lauką, ir vienas 18-metis virtuviniu peiliu dūrė kitam.

Įtariamasis su savuoju gynėju dabar laikosi versijos, kad konfliktas kilo dėl svetimos kompanijos, bandžiusios prisijungti prie išgertuvių merginos bute. Šios merginos (šeimininkės) vaikinas esą stojo ginti jos ir būsto nuo nepageidautinų sugėrovų. Kilus aršiam susirėmimui, įtariamasis čiupo peilį.

Įtariamojo kaltės klausimo ir kitų konflikto peripetijų Vilniaus miesto apylinkės teismas šią pirmadienio popietę nesprendžia. Vienintelis svarstomas klausimas: ar yra pagrįstų pagrindų, tęsiantis ikiteisminiam tyrimui, įtariamąjį ir toliau laikyti izoliuotą nuo visuomenės.

Pirmadienio pavakarę teismas paskelbė, kad pilnai tenkina prokuratūros prašymą ir leidžia taikyti griežčiausią kardomąją priemonę šiam įtariamajam maksimalų laikotarpį (3 mėn.). Tiesa, šiandienė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo nutartis dar neįsiteisėjo, ji gali būti per penkias dienas apskųsta apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius