Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Dėl advokato Sergejaus Novikovo nužudymo jau 9 mėnesius laikomas suimtas buvęs boksininkas Jonas Dambrauskas prašosi į laisvę

Vilniaus apygardos teismas sprendžia klausimą dėl Jono Dambrausko, įtariamo Vilniaus miesto tarybos nario Sergejaus Novikovo nužudymu, suėmimo termino pratęsimo.
Jonas Dambrauskas
Jonas Dambrauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praeityje garsus boksininkas Jonas Dambrauskas trečiadienį per pietus atvežtas į Vilniaus apygardos teismą, kur buvo sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo pratęsimo.

Advokato, Vilniaus miesto tarybos nario Sergejaus Novikovo nužudymu įtariamas vyras laikomas suimtas jau apie 9 mėnesius.

J.Dambrauskas savo kaltę dėl rezonansinės žmogžudystės kategoriškai neigia.

Prokuratūra žada ilgokai tiriamą advokato S.Novikovo nužudymo bylą perduoti teismui jau šį pavasarį.

15min.lt primena, kad teisininkas ir politikas S.Novikovas buvo nudurtas birželio 1-ąją sostinės K.Kalinausko gatvėje, kai išėjo iš banko „Citadele“.

Tiriant nusikaltimą ėmė aiškėti, kad S.Novikovo nužudymas yra susijęs su ritualinių paslaugų verslu.

Kaip žinoma, praėjusią vasarą iš pradžių dviem mėnesiams buvo suimtas ir Vilniaus laidojimo rūmų direktorius, Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos vadovas Vitalijus Gasperovičius. Prokurorai įtaria V.Gasperovičių S.Novikovo nužudymo organizavimu, tuo tarpu birželio viduryje sulaikytam J.Dambrauskui priskiriamas vykdytojo vaidmuo.

Teigiama, kad netrukus po J.Dambrausko sulaikymo buvęs sportininkas prisipažino pats nudūręs advokatą, tačiau vėliau ėmė aiškinti tik stebėjęs užpuolimą.

Pareigūnai išsiaiškino, kad S.Novikovą ir sostinėje žinomos Dambrauskinių gaujos lyderiu laikomą J.Dambrauską siejo bendri verslo reikalai, anksčiau yra rašęs „Lietuvos rytas“.

Paaiškėjo, kad J.Dambrauskas per tarpininkus turi įsigijęs sostinės Olandų gatvėje įsikūrusių bendrovių Vilniaus laidojimo rūmų ir Laidojimo rūmų akcijų bei daro didelę įtaką jų direktoriui V.Gasperovičiui. Šių įmonių akcininkas buvo ir S.Novikovas. Manoma, kad J.Dambrauskas troško apžioti vis didesnį šio verslo kąsnį.

Taip pat paaiškėjo, kad tą dieną, kai buvo nužudytas, S.Novikovas turėjo įsigyti laidojimo bendrovių akcijų ir tapti kontrolinio paketo savininku.

Klausimą dėl kardomosios priemonės dabar sprendžia ne apylinkės, o apygardos teismas, nes J.Dambrauskas be teismo laikomas suimtas ilgiau nei pusmetį. Prokuratūra prašo suėmimą tęsti dar tris mėnesius. Verdiktą dėl J.Dambrausko teisėjas Vladislavas Lenčikas žada skelbti ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius