Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl butelio bus teisiamas Kauno prokuroras, jo pavaldinė ir advokatas

Teismas nagrinės kaltinimus Kauno prokurorams Vidai Viduolienei ir Juozui Bagdonavičiui bei advokatui Ričardui Lilui. Trys teisininkai į korupcijos skandalą įsivėlė dėl vieno butelio.
Alus
Asociatyvinė iliustracija: du prokurorai ir advokatas nudegė dėl butelio? / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje po Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo kaltinimai papirkimu pateikti Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorui Juozui Bagdonavičiui ir advokatui Ričardui Lilui, o kaltinimas kyšininkavimu – Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokurorei Vidai Viduolienei.

Tyrimui vadovavusio Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Andrejaus Mirnyj nuomone, Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnų surinkti duomenys leidžia įtarti, kad prokuroras J.Bagdonavičius, paprašytas advokato R.Lilo, siekusio palankių bylą organizuojančios ir kontroliuojančios prokurorės V.Viduolienės veiksmų jo ginamajam, kreipėsi ir perdavė savo pavaldinei prokurorei V.Viduolienei kaip kyšį alkoholinio gėrimo butelį už palankius jos veiksmus ikiteisminiame tyrime.

Siekiant objektyvumo ir nešališkumo, šio ikiteisminio tyrimo organizavimas ir vadovavimas jam buvo pavestas Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorams, tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių ir Kauno valdybų pareigūnai.

Šį ikiteisminį tyrimą 2012 m. lapkričio 12 d. pradėjo generalinis prokuroras Darius Valys, pažymima prokuratūros atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius