Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl draudimo pinigų – melaginga vagystės istorija

Uostamiesčio policijos pareigūnai sulaikė ir uždarė areštinėn 1973 m. gimusį anksčiau už finansines machinacijas teistą klaipėdiškį Budelkiemio gatvės gyventoją S. G.
„Mercedes–Benz CL63 AMG“
Mercedes–Benz / Gamintojo nuotr.

Įtariama, kad šis uostamiesčio gyventojas pavasarį policijai melagingai pranešė apie neva iš Reikjaviko gatvės pavogtą prabangų 2002 metais pagamintą automobilį „Mercedes Benz CL500“.

Niekur nedirbantis ir jokių pajamų seniai negaunantis klaipėdiškis pranešė pareigūnams, kad 59 tūkstančius litų kainuojančią mašiną jis ruošėsi pirkti. Vyriškis teigė, jog automobilis aikštelėje prieš kelias dienas buvo paliktas užrakintas, jame įrengta apsaugos signalizacija, be to, vienoje bendrovėje jis apdraustas nuo vagysčių. S. G. kriminalistams pateikė  pagrobtos mašinos dokumentus bei raktelius.

Greičiausiai jis tikėjosi, kad šio tyrimo ėmęsi komisaro Edmundo Tautavičiaus vadovaujami uostamiesčio Autotransporto priemonių grobimų tyrimo  skyriaus pareigūnai nieko neišmano apie mersedesus bei jų modifikacijų subtilybes.

Tačiau gudruolis apsiriko. Didelę patirtį turintys Klaipėdos apskrities VPK kriminalistai puikiai žino, kurių modelių „Mercedes Benz“ automobilius Lietuvos nusikaltėliai dažniausiai vagia, o kokių , nors ir brangių, dėl tam tikrų priežasčių vengia. Pasirodo, tokia mašina mūsų šalyje yra retenybė, taigi būtų didelių problemų norint ją parduoti. Todėl kilo pagrindinė versija – automobilis nėra pavogtas, tuo labiau, kad Lietuvoje jis buvo apdraustas nuo vagysčių.

Pareigūnai net neabejojo, kad ši mašina anksčiau ar vėliau kažkur „parodys savo veidą“, tai yra buvo tikimasi, jog nusikaltėliai jos tikrai neišardys, o suklastos kėbulo numerius (ir) arba dokumentus ir ją parduos kurioje nors Europos Sąjungos šalyje. Tyrėjams teko kantriai laukti.   

Šį mėnesį Klaipėdą pasiekė Vokietijos teisėtvarkininkų pranešimas, jog uostamiesčio policijos pareigūnų ieškomas mersedesas sulaikytas. Pasirodo, mašina niekada nebuvo pagrobta, o, suklastojus dokumentus, jau kelis kartus parduota garbiems Belgijos ir Vokietijos piliečiams, kurie net nenutuokė, kad „mersas“ yra vogtas.

Vyriškis prisipažino įvykdęs nusikaltimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius