-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Dėl eksperimentų su žmonėmis teisiamas Panevėžio medikas Rimantas Pakšys bandė gintis senatimi

Teismas netenkino mediko Rimanto Pakšio prašymo nutraukti bylą dėl senaties, nes gydytojui yra pareikšti nauji kaltinimai – tai sąlyga, naikinanti senaties termino galiojimą.
Švirkštas
Asociatyvinė iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiandien, kovo 31 d., Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė nutartį, kuria atmetė panevėžiečio gydytojo R.Pakšio prašymą nutraukti jam iškeltą baudžiamąją bylą suėjus senaties terminui. Šioje byloje medikas yra kaltinamas piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir draudžiamų biomedicininių tyrimų su žmogumi ar žmogaus embrionu atlikimu.

Sprendimą netenkinti R.Pakšio prašymo Panevėžio miesto apylinkės teismas motyvavo tuo, kad gydytojui yra pareikšti nauji kaltinimai dėl suklastoto dokumento panaudojimo. Medikas kaltinamas tuo, kad Panevėžio miesto apylinkės teismui pateikė medicinines pažymas su tikrovės neatitinkančiais duomenimis apie jo sveikatą. Pažymas teismui R.Pakšys pateikė kaip pateisinimą, dėl ko jis negalėjo dalyvauti numatytuose teismo posėdžiuose. 

Klausimas dėl senaties termino galės būti sprendžiamas priėmus galutinį procesinį sprendimą dėl naujai pareikšto kaltinimo – suklastoto dokumento panaudojimo, pažymima Panevėžio miesto apylinkės teismo atstovės ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Ingos Baltrimavičienės antradienį paviešintame pranešime.

Teismo posėdis dėl suklastoto dokumento panaudojimo numatytas balandžio 3 d. 13.30 val. Panevėžio miesto apylinkės teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius