-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl gaisro transformatorinėje Prienų gyventojai liko be elektros (atnaujinta 15.58 val.)

Sekmadienio vakarą kilus gaisrui transformatorinėje, Prienų gyventojai liko be elektros.
Ugniagesiai lipa pas keturiolikmetį
Ugniagesiai elektros transformatorinėje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, sekmadienį apie 20.16 val. buvo gautas pranešimas, kad Prienuose, J.Basanavičiaus g. 48, elektros transformatorinėje kilo gaisras. Elektros tinklų dispečeris pranešė, kad transformatorinėje iš spintos rūksta dūmai.

Jau po keturių minučių pirmieji gelbėtojų automobiliai buvo įvykio vietoje. Tuo metu iš elektros pastotės rūko dūmai.

Iš elektros tinklų gavus leidimą gesinti gaisrą, apie 20.35 val. į pastotę įvesta pirmoji gelbėtojų grandis.

Gesinant gaisrą, apie 20.59 val. nutrūko elektros tiekimas Prienų gyventojams.

Pasak ugniagesių, degė 10 kV skirstykla (12x10 m) ir rėliniai skydai. Per gaisrą aprūko skirstyklos patalpų sienos.

Šiek tiek prieš 23 val. gaisras buvo visiškai užgesintas.

Papildyta 10.37 val.: Kaip 15min.lt informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, pirmadienio rytą apie 1,5 tūkst. vartotojų vis dar buvo be elektros.

Papildyta 12.56 val.: Ugniagesiai praneša iš elektrikų gavę pranešimų, kad avarijos likviduoti nepavyksta taip greitai, kaip norėtusi. Dėl to pirmadienį planuojama netiekti elektros energijos kaimo vietovėms, kad elektra būtų aprūpinami Prienų rajone esantys daugiabučiai.

Kaimuose nebus atjungtos tos pastotės, kurios gali sutrikdyti vandens tiekimą. Elektra bus tiekiama ir vaikų darželiams.

Papildyta 14.11 val.:  Kaip 15min.lt infomavo ugniagesiai, apie 14 val. elektros energijos dar neturėjo 700 vartotojų Prienuose ir 200 vartotojų Veiverių seniūnijoje.

Papildyta 15.42 val.: Pirmadienį po pietų pranešimą apie susidariusią sitruaciją išplatino ir bendrovė „Prienų energija“.

Kaip rašoma bendrovės pranešime, dėl techninių sutrikimų elektros pastotėje, sutriko elektros tiekimas Prienų mieste, dalyje Birštono miesto bei daugelyje Prienų rajono ir Birštono savivaldybių seniūnijų. Dėl šios priežasties, buvo sustoję ir centralizuotos šilumos gamybos įrenginiai. Elektros tiekimas VST specialistų sparčiai atstatinėjamas.

Iki vidurnakčio šilumos tiekimas buvo atstatytas  Balbieriškio, Skriaudžių ir  Veiverių gyvenvietėse. Iki 14 valandos šildymas ir karšto vandens tiekimas atstatytas Prienų mieste.

Staigūs pirmieji šalčiai prasidėjo išbadymais energetikams, tačiau situacija yra valdoma ir bendrovė ramina centralizuoto šilumos tiekimo vartotojus, kad UAB „Prienų energija“ įrenginiams elektros tiekimas yra atnaujintas prioritetine tvarka, kaip strateginės svarbos objektams.

„todėl mūsų gaminamos šilumos ir karšto vandens tiekimas šiuo metu vykdomas pilna apimtimi. Tiek karšto vandens tiek patalpų temperatūra pamažu atsistatys iki normatyvinio lygio. Mūsų specialistai budi ir yra pasirengę laiku reaguoti į visus galimus sutrikimus“, - rašoma bendrovės „Prienų energija“ pranešime.

Papildyta 15.58 val.: Kaip 15min.lt informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, apie 14.30 val. elektros energija buvo pilnai atnaujinta visiems vartotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius