-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl galimo bankroto administratoriaus papirkimo „Čili Holdings“ vadovas Tada Karosas sės į teisiamųjų suolą

Kartu su kaltinamuoju aktu sostinės apylinkės teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje vienos didžiausių restoranų ir kavinių tinklą Lietuvoje valdančių įmonių valdybos pirmininkas Linas Tadas Karosas kaltinamas galimu bankroto administratoriaus papirkimu, o tos pačios bendrovės valdybos narys Saulius Svitojus – galimu papirkimu bei kurstymu suklastoti tikrus dokumentus.
Tadas Karosas paleistas iš areštinės
Tadas Karosas paleistas iš areštinės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, patvirtinančių, jog kaltinamieji bankroto administratoriui, kuris vykdė vienos iš minėtam tinklui priklausančių ir bankrutuojančių įmonių administravimą, pasiūlė 30 tūkst. litų kyšį. Bankroto administratorius yra valstybės tarnautojui prilyginamas asmuo. Kyšį kaltinamasis Saulius Svitojus per keletą kartų administratoriui perdavė praėjusių metų vasarą.

Buvo siekiama, kad bankroto administratorius ne tik atsisakytų nuo 8 mln. litų viršijančių civilinių ieškinių, jo pareikštų kitų to paties tinklo įmonių atžvilgiu, bet atvirkščiai – pripažintų tų įmonių kreditorinius reikalavimus bankrutuojančios įmonės atžvilgiu, t.y. neva bankrutuojanti įmonė skolinga toms bendrovėms, kurių atžvilgiu bankroto administratorius pateikė civilinius ieškinius.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, jį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai.

Generalinė prokuratūra praneša, kad tyrimo metu taip pat gauta duomenų, kad įmonės bankrotas buvo galimai nusikalstamas, perkeliant verslą iš bankrutuojančios į kitą tam pačiam tinklui priklausančią bendrovę. Dėl šios veikos tyrimą atlieka Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius