Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl, įtariama, suklastotų dokumentų sulaikyti du taksi keliavę moldavai

Pasienyje su Lenkija sulaikyti du, įtariama, moldavai, turėję suklastotas lietuviškas tapatybės korteles ir norėję taksi automobiliu išvažiuoti į kaimyninę šalį.
Stop - kontrolė
Stop - kontrolė / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad šeštadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį automobilį Mercedes Benz.

Transporto priemonę su skiriamaisiais taksi ženklais vairavusio Lietuvos piliečio dokumentai buvo tvarkingi. VSAT pareigūnai paprašė pateikti dokumentus ir dviejų mašinos keleivių.

Rusakalbiai vyrai pasieniečiams ištiesė asmens tapatybės korteles, išduotas 24-erių ir 25-erių metų Lietuvos piliečiams. Jose pasieniečiai pastebėjo klastotės požymių, todėl abu keleiviai, taksi važiavę iš Marijampolės, buvo išlaipinti ir apklausti.

Pirminiais duomenimis, abu keleiviai yra Moldovos piliečiai. Jie dviem paroms uždaryti į areštinę. Dėl suklastoto dokumento panaudojimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirmadienį tyrimą atliekantys pasieniečiai kreipsis į Lazdijų rajono apylinkės teismą bei prašys leidimo abu užsieniečius suimti.

Beje, kelionę į Lenkiją taksi automobiliu buvo pasirinkę ir praėjusį ketvirtadienį  pasieniečių sulaikyti  trys nelegaliai Lietuvoje buvę Armėnijos piliečiai. Jie VSAT Lazdijų rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnams įkliuvo ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu.  Trys keleiviai, Armėnijos piliečiai, turėjo pasus, tačiau VSAT pareigūnai, patikrinę jų dokumentus, nustatė, kad užsieniečiai neturi nei Lietuvos nacionalinių, nei Šengeno vizų – tai reiškė, kad armėnai Lietuvoje buvo nelegaliai.

Penktadienį vakare juos Lazdijų pasieniečiai per Raigardo kontrolės punktą išsiuntė į Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius