Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kaimynų aplaidumo kilęs gaisras žalos pridarė vilnietei: „Sunku valdyti emocijas“

Šį savaitgalį gyvenamuosiuose namuose Lietuvoje kilo 34 gaisrai. Sekmadienio rytą vienas jų įsiplieskė Vilniuje, Liepkalnio gatvėje, keliems savininkams priklausančiame name. Kai atvyko ugniagesiai, iš namo antrojo aukšto jau veržėsi liepsnos – ugnis šeimininkavo ten esančio buto prieškambaryje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / PAGD nuotr.

Pasak Alinos Svetskienės, kuriai priklauso vienas iš butų šiame name, labai sunku apsaugoti savo turtą, kai namas priklauso keliems savininkams, rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime spaudai.

„Gaisras kilo kaimynei priklausančiame bute. Už skolas jai buvo išjungta elektra. Ugnis galėjo įsiplieksti ir dėl galimai paliktos žvakės, – atsidūsta ji, apgailestaudama, kad nebuvo savo namo dalies apdraudusi. – Nors ugnis neišplito, o ugniagesiams net pavyko išsaugoti namo stogą, bet visas mūsų butas, esantis pirmame aukšte, buvo sulietas vandeniu. Esu renginių dekoratorė, bute buvo sudėtos dekoracijos, skirtos rengiamoms vestuvėms. Jų naudoti jau negalėsiu, į jas yra įsigėręs dūmų kvapas, todėl teks ieškoti naujų.“

A.Svetskienė gyvena netoli nuo namo, kur įsiplieskė ugnis. Jos teigimu, sužinojusi apie gaisrą, ji baiminosi, kad jame nežūtų žmonės, o ugnis nesupleškintų ir viso namo, kuriame yra ir jai priklausantis butas.

„Labai bijojau, kad ugnis neišplistų. Parodžiau ugniagesiams, kuriame namų kilo gaisras, nes dėl dviejų panašių namo numerių specialiosioms tarnyboms dažnai tenka klaidžioti, ieškant, kuriame iš jų reikia pagalbos, – pasakoja moteris. – Esu labai dėkinga ugniagesiams, kad jie dirbo profesionaliai ir neleido ugniai apimti stogo ir kitų butų. Prisipažinsiu, kad sunku valdyti emocijas, kai namas dega. Įsitikinau, koks sunkus ugniagesių darbas, kai tenka ne tik gesinti gaisrą, bet ir klausyti priekaištų. Nes net kelios minutės gaisro metu atrodo kaip amžinybė.“

Šį gaisrą gesino Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos ugniagesiai. A.Svetskienė atsiuntė padėką ugniagesiams už profesionalumą ir ištvermę.

Pasak moters, jų šeima stengėsi rūpintis name esančio buto saugumu, jiems priklausančią namo pusę apkalė akmens masės lentelėmis, įrengė naują elektros instaliaciją.

„Bet kai name keli savininkai, deja, labai sunku apsaugoti savo turtą nuo gaisro. Ypač kai yra žmonių, kuriems saugumas nedaug rūpi,“ – sakė moteris.

Įsivyravus šaltiems orams, ugniagesiai primena, kad būtina itin rūpintis namų saugumu: be priežiūros nepalikti degančių žvakių ir įjungtų girliandų, laiku išvalyti dūmtraukius ir kaminus, įsirengti namuose ir butuose autonominius dūmų detektorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius