Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kraupios į Palangą vykusio autobuso avarijos bus teisiamas „Eurolines“ vairuotojas

Autobuso vairuotojui dėl 2017 metų sausį įvykusios avarijos, kurios metu žuvo jo kolega ir dar šeši keleiviai patyrė įvairius sužalojimus, gresia laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų. Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorai bylą baigė kaltinamuoju aktu ir jau perdavė Klaipėdos apylinkės teismui.
Autobusas apvirto magistralės atkarpoje ties Vėžaičiais
Autobusas apvirto magistralės atkarpoje ties Vėžaičiais / 15min nuotr.

Mirtimi pasibaigusi didelė avarija bus nagrinėjama teisme.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus tyrėjai, duomenimis, avarija įvyko autobusui beveik pasiekus tikslą. Maršrutu Vilnius–Kaunas–Kryžkalnis–Klaipėda–Palanga važiavęs autobusas į avariją pateko ankstų praėjusių metų sausio 21-osios rytą Klaipėdos rajone. Bylos duomenimis, tuo metu buvo itin prastos eismo sąlygos: kelio danga buvo apledėjusi.

15min nuotr./Autobusas apvirto magistralės atkarpoje ties Vėžaičiais
15min nuotr./Autobusas apvirto magistralės atkarpoje ties Vėžaičiais

Autobuso vairuotojas, privalėdamas imtis visų būtinų priemonių savo ir keleivių saugumui užtikrinti, galimai, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, kelio būklę, meteorologines sąlygas ar laiku nepastebėjo kliūties – avariniu būdu sustojusių transporto priemonių – bei laiku nesulėtino važiavimo greičio. Dėl šių priežasčių, kaip įtariama, autobusas nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Įvykio vietoje, nuo patirtų sužalojimų, žuvo antrasis autobuso vairuotojas, tuo metu važiavęs kaip keleivis, dar šeši į pajūrį keliavę žmonės nuvežti į gydymo įstaigą. Po apžiūros trys buvo paleisti gydytis ambulatoriškai, kitiems trims gydytis teko ligoninėje.

Nė vienas iš nukentėjusiųjų nesegėjo saugos diržų, pažymima Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės trečiadienį paviešintame pranešime.

Kaltinamajam atsakomybė gresia pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnį, dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Bylą nagrinės Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai.

15min nuotr./Autobusas apvirto magistralės atkarpoje ties Vėžaičiais
15min nuotr./Autobusas apvirto magistralės atkarpoje ties Vėžaičiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius