Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kyšininkavimo nuteistas Alytaus rajono policininkas atleistas iš tarnybos

Pareigūnų kyšininkavimo byloje padėtas taškas – iš tarnybos atleistas Alytaus policijos pareigūnas.
Policija
Policija / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime, antradienį Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas vadovaudamasis Vidaus tarnybos statutu (jei įsiteisėjo teismo nuosprendis, kuriuo pareigūnas nuteisiamas už tyčinį nusikaltimą ar baudžiamąjį nusižengimą arba jam atimama teisė dirbti teisėsaugos institucijose, arba dėl kurio vykdymo jis negali atlikti savo pareigų), Kauno apygardos teismo 2013 m. kovo 1 d. nuosprendžiu ir Lietuvos apeliacinio teismo 2014 m. sausio 6 d. nutartimi, iš vidaus tarnybos atleido Alytaus aps. VPK Viešosios tvarkos skyriaus Simno policijos nuovados patrulį S.Z. (gim. 1973 m.).

patrulis S.Z. policijoje išdirbo beveik dvidešimt metų – jo vidaus tarnybos stažas 19 metų 10 mėnesių 26 dienos.

2012 m. liepos 12 d. S.Z. ir jo kolega – Simno policijos nuovados tyrėjas A.K. (gim. 1963 m.), Alytaus apskrities VPK Imuniteto poskyrio ir Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnų sulaikyti įtarus kyšininkavimu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovavo Kauno apygardos prokuratūra, nustatyta, kad policijoje tyrėju dirbęs A.K. iš Alytaus rajone, Liuklingėnų kaime, gyvenančio ir naminę degtinę gaminančio A.A., periodiškai reikalaudavo mokėti jam kyšį už tai, kad jis nebūtų baudžiamas už naminės degtinės gaminimą. Mainais pažadėjo perspėti apie galimus kitų policijos pareigūnų patikrinimus. Prie šios nusikalstamos veikos padarymo prisidėjo A.K., tuometinis kolega ─ Simno policijos nuovados patrulis S.Z.

Abiem policijos pareigūnams, kurie priešingai veikė valstybės interesams buvo pateikti įtarimai dėl valstybės tarnautojo ar jam prilygstančio asmens, savo ar kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį arba reikalavęs ar provokavęs duoti kyšį, arba priėmęs kyšį už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus.

2013 m. kovo 1 d. Kauno apygardos teismas išnagrinėjęs baudžiamosios bylos medžiagą A.K. ir S.Z. pripažino kaltais padarius nusikalstamą veiką, abu nubausti 8 MGL – 10 tūkst. 400 litų bauda.

Minėtas Simno policijos nuovados tyrėjas A.K. Alytaus apskrities VPK viršininko įsakymu, 2013 m. balandžio 12 d. už pareigūno vardo pažeminimą atleistas iš vidaus tarnybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius