-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl motinystės pašalpos sukčiaujama net antstolių kontorose

Tauragės rajono apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai pateikti antstoliui V.Š. ir antstolio kontoroje antraeiles buhalterio pareigas ėjusiai Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (toliau – VSDFV) Tauragės skyriaus vyriausiajai specialistei I.B.
„Sodra“
„Sodra“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, tyrimo, kurį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai, metu išaiškinta, kad V.Š. suklastojo tikrą dokumentą, įrašydamas neteisingus duomenis apie I.B. išmokėtą atlyginimą už darbą antstolio kontoroje, ir padėjo I.B. sukčiavimo būdu įgyti teisę į didesnę motinystės pašalpą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas remiantis Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Tauragės skyriaus surinkta informacija. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad gavusi leidimą 32 metų VSDFV Tauragės skyriaus vyriausioji specialistė praėjusių metų birželio 10–30 dienomis, leidime nustatytomis valandomis, įsidarbino buhaltere dar ir vienoje Tauragės antstolio kontoroje.

Įtariama, kad I.B., iš anksto susitarusi su V.Š., kuris VSDFV Tauragės skyriui pateikė suklastotus dokumentus, kuriuose buvo įrašyti neteisingi duomenys apie I.B. išmokėtą 10 tūkst. litų atlyginimą už darbą antstolio kontoroje (217,39 Lt per 1 val., kai tuo tarpu kitoms tuo metu analogišką darbą dirbusioms buhalterėms buvo mokamas tik 800 Lt per mėnesį atlyginimas), pasinaudojo V.Š. VSDFV Šilalės skyriui pateiktu pranešimu apie apdraustųjų valstybinio socialinio draudimo pabaigą.

Pranešime buvo įrašyti duomenys, pagal kuriuos I.B. apgaule įgijo teisę gauti 125 936,47 Lt motinystės (tėvystės) pašalpą, kuri yra 66 291,3 Lt didesnė, negu būtų apskaičiuota pagal darbą pagrindinėje darbovietėje (59 645,17 Lt). VSDF galėjo būti padaryta didelė turtinė žala.

Tauragės rajono apylinkės prokuratūra abiem asmenims pateikė kaltinimus  dėl sukčiavimo.

Baudžiamojo kodekso 182 straipsnio 2 dalis (Sukčiavimas) nustato laisvės atėmimo iki aštuonerių metų bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius