-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl narkotikų pričiuptų vaikinų versija policijai atrodė fantastinė, bet ekspertai ją patvirtino

Prieš keletą mėnesių Kėdainių regiono žiniasklaidos priemonė „Rinkos aikštė“ rašė, kad vieną vėlų vakarą priemiestiniame Kėdainių rajono kaime pareigūnai sulaikė tris jaunus vyrus – buvo įtariama, kad jaunimas mašinoje ne tik turėjo, bet ir vartojo narkotines medžiagas.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Vaikinai tą lemtingą vakarą iš tiesų nežinojo, kokios tai medžiagos, tačiau vėliau jų pateiktas paaiškinimas visus pribloškė. Kitaip tariant, įtariamųjų papasakota versija nenuskambėjo nei logiškai, nei įtaigiai.

Visgi po ekspertizės pateikta išvada nustebino dar labiau: fantastiniu atrodęs pasiaiškinimas yra gryna tiesa.

Visi trys jauni vyrai dievagojosi nevartojantys narkotikų, o iš kur automobilyje atsirado milteliai, teigė nežinantys.

Pasak jaunuolių, tai buvo ne narkotinės medžiagos, o specialus mišinukas mažiems vaikams maitinti. Tuomet daug kas juokėsi iš tokio jaunuolių paaiškinimo, tačiau atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad jie nemelavo – ikiteisminį tyrimą prokuratūra nutraukė.

Vėliau, supildžius visus dokumentus, du jaunesni vyrai buvo paleisti namo, o vyresnysis – vairuotojas – išvežtas ir uždarytas į areštinę Kaune. Jo vairuotas automobilis nugabentas į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Beje, visi trys jauni vyrai dievagojosi nevartojantys narkotikų, o iš kur automobilyje atsirado milteliai, teigė nežinantys.

Pareigūnai dar bandė aiškintis, skambinti buvusiam automobilio savininkui, mat šis neseniai buvo parduotas, tačiau ir šis nieko negalėjo pasakyti. Tuomet pareigūnams kilo dar didesnių įtarimų, jog vaikinai kažką slepia.

Vaikinai nemelavo

Tik kitą dieną vaikinai išsiaiškino, jog jie vežė vaikų maitinimui skirtą mišinuką. Tuomet daug kas juokėsi iš tokio jaunuolių paaiškinimo, tačiau atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad jie nemelavo – ikiteisminį tyrimą prokuratūra nutraukė.

„Automobilio bagažinėje policijos pareigūnai rado ir paėmė oranžinės spalvos plastikiniu dangteliu uždengtą plastikinę dėžutę su milteliais. Atlikus objekto tyrimą gauta specialisto išvada, kad gelsvos spalvos miltelių sudėtyje narkotinių, psichotropinių medžiagų ar jų pirmtakų (prekursorių) nerasta.

Įtarimai nepasitvirtino, todėl ikiteisminis tyrimas nutrauktinas, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – rašoma Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus nutarime.

Paliko draugė

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad įtarimų pareigūnams sukėlusius miltelius paliko jauna moteris, kuriai vaikinas tiesiog padėjo. Vaikinas geranoriškai padėjo merginai pervežti daiktus iš Šėtos gatvėje esančio bendrabučio į Pagalbos šeimai centrą. Būtent kraustymosi metu, kai buvo pervežami visi daiktai, įtarimų sukėlę milteliai ir iškrito bei pasiliko bagažinėje.

Sulaikytas automobilis grąžintas savininkui. Ikiteisminis tyrimas nutrauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius