-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl nelegalaus darbo nuteistas Deivydas Praspaliauskas teismo salėje rodė didįjį pirštą

Vienu geriausių Lietuvos virėju tituluotas Deivydas Praspaliauskas, išgarsėjęs kaip restorano „Lauro lapas“ įkūrėjas, nevengia ir chuliganiškų poelgių. Pernai girtas vairavęs ir avariją sukėlęs vaikinas šįkart teisme pripažintas kaltu dėl nelegalaus darbo naujojoje savo kavinėje organizavimo. Atvykęs išklausyti teismo verdikto, virtuvės šefas posėdžių salėje reiškė nepasitenkinimą rodydamas didžiojo piršto kombinaciją.
Deivydas Praspaliauskas teismo salėje
Deivydas Praspaliauskas teismo salėje / Kadras iš filmuotos medžiagos

Tik teigiamo žiniasklaidos dėmesio trokštantis virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas trečiadienį teisme nevaldė emocijų. Pykdamas vien dėl to, kad yra filmuojamas neigiamame kontekste, garsusis virėjas teismo salėje rodė nepagarbų gestą.

Iš Užpalių (Utenos r.) kilęs  D.Praspaliauskas trečiadienio rytą stojo prieš teismą dėl to, kad sostinėje ruošdamasis bistro „Pirmas dublis“ atidarymui, nelegaliai samdė dirbti kitą asmenį. Darbo inspektoriams po anoniminio skundo įkliuvo užeigos grindis klojęs Rimvydas Š., šiuo metu dirbantis „Pirmo dublio“ virėju.

Už šį nelegalų darbą mažosios bendrijos vadovui D.Praspaliauskui teismas skyrė minimalią 3 000 litų baudą.

Prieš teismą stojęs virtuvės šefas jau rytinio posėdžio metu piktinosi žiniasklaidos dėmesiu jo bylai.

Deivydas Praspaliauskas
Deivydas Praspaliauskas

„Ar turi čia žurnalistai užeiti? O gali žurnalistų nebūti?“ – prieš pradedant nagrinėti bylą, teisėjo Roberto Rainio klausinėjo D.Praspaliauskas.

Posėdžio šeimininkui paaiškinus, kad viešą teismo procesą žiniasklaidos atstovai, kaip ir visi norintieji, turi teisę stebėti, 25 metų vaikinas burbėjo: „Neturi ką veikti žmonės gyvenime.“

Trečiadienio popietę D.Praspaliauskui vėl teko atvykti į Vilniaus miesto apylinkės teismą, kad išklausytų jo byloje priimtą nutarimą.

Posėdžio sekretorė pakvietė užeiti į salę, buvo laukiama ateinančio teisėjo.

Toliau rodydamas nepasitenkinimą tuo, kad šis teismo procesas yra nušviečiamas, D.Praspaliauskas parodė vidurinio piršto kombinaciją.

Paklaustas, ką šis jo gestas reiškia, vaikinas pareiškė: „Tai, ką aš apie jus galvoju.“

VIDEO: Deivydo Praspaliausko akibrokštas teismo salėje

2013 m. kovą tas pats teismas Vilniuje nagrinėjo bylą, kurioje tuometis restorano „Lauro lapas“ šefas D.Praspaliauskas buvo kaltinamas dėl šiurkštaus Kelių eismo taisyklių pažeidimo: vairavimo neblaiviam ir sukeltos avarijos. Tąsyk pažeidėjui skirta nuobauda: 4500 litų bauda ir teisės vairuoti atėmimas trejiems metams.

Beje, šiandieną parodytą didžiojo piršto kombinaciją teisėsauga irgi gali įvertinti.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 straipsnis „Nedidelis chuliganizmas“ numato, kad necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius