-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl nužudymo nuteistas kaunietis Egidijus Ašmonas grąžinamas atlikti likusios bausmės dalies

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Asmenų paieškos skyriaus (toliau – Kauno AVPK NTV APS) pareigūnai trečiadienį vakare sulaikė ir uždarė į areštinę 34 metų Egidijų Ašmoną, kuris praėjusių metų rudenį buvo lygtinai paleistas iš laisvės atėmimo vietos.
Egidijus Ašmonas
Egidijus Ašmonas / Kauno policijos nuotr.

Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija Kauno miesto apylinkės teismo nutartį dėl šio asmens lygtinio paleidimo panaikino kaip nepagrįstą ir pasiuntė nuteistąjį E.Ašmoną atlikti neatliktos laisvės atėmimo bausmės dalies.

Kauno apygardos teismo nuosprendžiu E.Ašmonas buvo pripažintas kaltu dėl dviejų jaunuolių (17 ir 19 m.) nužudymo 2004-ųjų metų pavasarį ir nuteistas 18 metų laisvės atėmimo bausme. 2008 metų gruodžio 18 dieną Kauno miesto apylinkės teismo nuosprendžiu jis pripažintas kaltu ir dėl turto, kuriam nustatytas laikinas nuosavybės teisės apribojimas, neteisėto perleidimo kitam asmeniui. Galutinė laisvės atėmimo bausmė, atliekant ją pataisos namuose – 18 metų ir 3 mėnesiai.

2010 metų lapkričio 19 dieną Kauno miesto apylinkės teismas patenkino Kauno tardymo izoliatoriaus teikimą ir nuteistąjį E.Ašmoną lygtinai paleido iš laisvės atėmimo vietos.

Šių metų kovo 23 dieną Kauno apygardos teismas pasiuntė nuteistąjį E.Ašmoną atlikti likusios neatliktos 11 metų 8 mėnesių 29 dienų laisvės atėmimo bausmės. Ši nutartis galutinė ir neskundžiama.

Šiais metais Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai gavo 75 nutarimus pradėti paiešką asmenų, padariusių ar įtariamų padarius nusikaltimus. Surasti 95 ieškoti asmenys, iš jų – 5 asmenys, ieškoti dėl nužudymų, 3 – dėl išžaginimų.

Pasak Asmenų paieškos skyriaus viršininko Kęstučio Galinio, daugiausia pareigūnų profesionalumo reikalauja asmenų, neturinčių pastovios gyvenamosios vietos, paieška. Šįmet pavyko surasti jau du tokius nusikaltimus padariusius asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius