Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 16 /11:18

Dėl nužudymo teisiamas M.Mažeika-Asilas antrą kartą spjovė į teismo malonę: spręs, ar suimti

Pirmadienį Kauno apygardos teismas sprendė kardomosios priemonės iš užstato į suėmimą pakeitimo Mindaugui Mažeikai-Asilui klausimą. 8 kartus teistas vyras kaltinamas 2016 m. kovą nušovęs „agurkinių“ gaujos narį Igorį Laškevičių. Iki šiol teismo verdikto M.Mažeika laukė laisvėje (teigia sunkiai sergantis), tačiau ir vėl sugebėjo pažeisti įstatymą. Suimti jį bus bandoma trečią kartą.
Mindaugas Mažeika teisme
Mindaugas Mažeika teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras kreipėsi į Kauno apygardos teismą prašydamas sugriežtinti ir skirti maksimalų – 3 mėnesių suėmimą nužudymu kaltinamam M.Mažeikai. Vyras taip pat kaltinamas turto sunaikinimu ir papirkimu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą jis buvo suimtas, o baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu teismas jam skyrė kardomąją priemonę – užstatą.

Prokuroras prašo teismo pakeisti kardomąją priemonę anksčiau ne kartą teistam kaltinamajam, nes būdamas laisvėje jis gali daryti naujus nusikaltimus.

Paaiškėjo, kad ne tik gali, bet ir daro. M.Mažeikos vairuojamas automobilis liepos 3 dieną buvo sustabdytas patikrinimui. Automobilyje rastas folijos gabalėlis su galimai narkotinėmis medžiagomis. M.Mažeikai buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,5 prom., o prie automobilio vairo jis sėdo neturėdamas tam teisės. Kaltinamasis sulaikytas dviems paroms.

Be vairuotojo pažymėjimo M.Mažeika buvo sulaikytas ir šių metų kovo 28 d. – gyvenvietėje viršijo greitį. Ne vienas ir ne du Kelių eismo taisyklių pažeidimai užfiksuoti ir pernai metais.

Teismui pateikė prašymą

Klausimas dėl kaltinamojo kardomosios priemonės pakeitimo spręstas liepos 16 dieną Kauno apygardos teisme. Teisėjas ilgai vardijo visus M.Mažeikos padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Pasirodęs posėdžių salėje, M.Mažeika pateikė prašymą. Kaltinamasis pasiguodė, šiuo metu vartojantis vaistus, tikino tik šiandien gavęs šaukimą į teismą, nes jis buvo išsiųstas tėvų, o ne jo gyvenamosios vietos adresu. Į teismą jis atėjo nešinas permatomu maišeliu, kuriame – keli pakeliai cigarečių, „Victorinox“ peiliukas, mineralinis vanduo ir vaistai.

„Tik šiandien sužinojau, kad turiu pasirodyti teisme. Prašau teismo skirti laiko man pasiruošti. Reikia mėnesio, kad galėčiau pristatyti visas medikų pažymas. Pastarąjį kartą buvau prieš du mėnesius pas gydytojus, reikia pasirodyti kas tris mėnesius“, – tikino M.Mažeika, prisipažinęs, kad šiuo metu gydosi nuo hepatito C.

Teismas suteikė galimybę kaltinamajam pristatyti medikų pažymas. Svarstymas dėl kardomosios priemonės pakeitimo atidėtas iki liepos 19 d. įvyksiančio posėdžio.

Su 15min žurnalistu M.Mažeika po posėdžio kalbėtis nepanoro.

Dukart apskundė skirtą suėmimą

Suėmimo nagrinėjant nužudymo bylą M.Mažeikai pavyksta išvengti dėl konstatuotos sunkios ligos. Vos tik teismas patupdo jį už grotų, apskundęs sprendimą „Asilas“ vėl išeina į laisvę. Išeina ir dar kartą nusikalsta.

Štai sulaikytam iškart po žmogžudystės, tuomet dar įtariamajam ikiteisminiame tyrime M.Mažeikai buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Tačiau kardomojo kalinimo laikotarpiu konstatavus jam sunkią nepagydomą ligą, 2016 m. lapkričio 23 d. Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi suėmimas buvo pakeista į užstatą bei dokumentų paėmimą. Šia nutartimi vyras buvo įpareigotas nekliudyti tolimesniam tyrimui, nedaryti naujų nusikalstamų veikų. Tačiau įpareigojimo kaltinamasis nepaisė.

M.Mažeikos vairuojamas automobilis liepos 3 dieną buvo sustabdytas patikrinimui. Automobilyje rastas folijos gabalėlis su galimai narkotinėmis medžiagomis. M.Mažeikai buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis, o prie automobilio vairo jis sėdo neturėdamas tam teisės.

Būdamas laisvėje, 2017 m. sausio 6 d. M.Mažeika neturėdamas teisės vairavo automobilį „Mercedes-Benz“, kai Kauno Raudondvario pl. jį sustabdžiusiems Lietuvos kelių policijos Specialiosios paskirties skyriaus vyriausiesiems patruliams, siekdamas jų neteisėto neveikimo, už tai, kad nebūtų surašytas administracinio nusižengimo protokolas už jo padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus (vairavimas transporto priemonės neturint tam teisės, neturėjimas civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, įspėjamųjų signalų naudojimo tvarkos pažeidimas), tiesiogiai pasiūlė ir davė 50 eurų kyšį, įdėdamas 50 eurų nominalo kupiūrą į pareigūnų tarnybinio automobilio dešinės pusės priekinių durelių daiktadėžę.

Taip pat nustatyta, jog M.Mažeika padarė ne vieną administracinės teisės pažeidimą: vairavo transporto priemonę neturėdamas teisės jos vairuoti ir būdamas apsvaigęs nuo alkoholio bei narkotinių medžiagų, o liepos mėnesį sukėlė eismo įvykį, kurio metu apgadino 4 transporto priemones.

Kadangi asmuo galimai toliau vykdė neteisėtas veikas, piktybiškai vengė vykti į ekspertinį skyrių ekspertizės atlikimui, taip trukdydamas tolimesniam tyrimui, buvo priimtas sprendimas jį sulaikyti.

Skaitytojo nuotr./Mindaugo Mažeikos sulaikymo operacija Kaune
Skaitytojo nuotr./Mindaugo Mažeikos sulaikymo operacija Kaune

Pernai metų rugpjūčio 21 d. 10.40 val. Kauno Draugystės g. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Patrulių rinktinės pareigūnais sulaikė kaltinamąjį. 15min redakciją pasiekė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota šio nusikaltėlio sulaikymo operacija. Vėliau Kauno apylinkės teismas jam paskyrė suėmimą, tačiau šią nutartį M.Mažeika apskundė ir vėl išėjo į laisvę. Iki šių metų liepos 3 dienos, kada vėl nusižengė įstatymui.

Dalyvaudamas šiemet prasidėjusiuose teismo posėdžiuose M.Mažeika vos galėjo pakelti galvą nuo stalo. Teismui pateikė sunkiai sergančio asmens įvaizdį. Parodymus jis atsisakė duoti – teigė tai padarysiąs po visų liudytojų parodymų. M.Mažeika nurodė dėl nužudymo ir turto sunaikinimo esąs nekaltas.

Bylos duomenimis, M.Mažeika 2016 m. kovo 29 d. vakarą, būdamas apsvaigęs nuo psichotropinių, narkotinių medžiagų bei alkoholio, Kaune tiksliai ikiteisminio tyrimo metu nenustatytoje vietoje iš tiksliai tyrimo metu nenustatyto savadarbio arba perdirbto 9 mm kalibro šaunamojo ginklo (pistoleto, pistoleto kulkosvaidžio), tyčia du kartus šovė 31-erių metų nukentėjusiajam, tris kartus teistam, su „agurkinių“ gauja sietam I.Laškevičiui į galvą, dėl ko nukentėjusysis mirė.

Po to jis lavoną automobiliu „VW Golf“ nugabenęs į miškelį, esantį Kauno rajone, išmetė. Teisėsaugai atradus nužudytojo kūną, ant jo buvo aptikta kankinimo žymių.

Be to, M.Mažeika kaltinamas tuo, kad sunaikino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu. 2016 m., laikotarpiu nuo kovo 29–30 d., tiksliai ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu laiku, prie Bažnyčios ir Užupio gatvių sankryžos, esančios Domeikavoje, Kauno rajone, slėpdamas nužudymo pėdsakus, tyčia, visuotinai pavojingu būdu sunaikino svetimą turtą, tai yra padegė automobilį „VW Golf“, kuriuo gabeno lavoną.

Kauno kriminalistai tuomet užtruko mažiau nei parą laiko, kol sulaikė įtariamą egzekutorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius