-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl papirkimo nuteistas Alytaus advokatas Kostas Žilinskas malonės nesulaukė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė buvusio Alytaus advokato Kosto Žilinsko skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos Kauno apygardos teismo nuosprendį.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kauno apygardos teismas 2016 m. kovo mėnesį advokatą K.Žilinską nuteisė dėl papirkimo ir buvusį Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorą Edgarą Burzdžių – dėl kyšininkavimo.

Teismas advokatui skyrė didesnę nei 7,5 tūkst. eurų dydžio baudą, taip pat nusprendė konfiskuoti 2 500 Lt (arba 724 Eur), kuriuos jis kaip kyšį perdavė prokurorui.

Prokurorui buvo skirta beveik 8,3 tūkst. eurų bauda. Be to, abiem kaltinamiesiems buvo skirtos baudžiamojo poveikio priemonės – teisės dirbti (K.Žilinskui dirbti ar užsiimti advokato praktika, o E.Burzdžiui – eiti pareigas valstybės tarnyboje) atėmimas 3 metams.

Šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai. Jie išsiaiškino, kad advokatas buvo pažadėjęs dviem ginamiesiems už kyšį paveikti prokurorą, kad šis jo kontroliuojamą ikiteisminį tyrimą užbaigtų palankiu sprendimu: atleidimu nuo baudžiamosios atsakomybės, kai kaltininkas ir nukentėjęs asmuo susitaiko, arba atleidimu nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, arba kreipimusi į teismą dėl baudžiamojo įsakymo priėmimo.

Nustatyta, kad buvęs prokuroras, 2014 m. rugpjūčio 26 d. eidamas pareigas, susitiko su advokatu jo kontoroje ir susitarė minėtą ikiteisminį tyrimą baigti palankiu advokato ginamajam sprendimu. STT pareigūnai sulaikymo vietoje pas prokurorą rado kaip kyšį advokato perduotus 2 500 litų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu valstybinį kaltinimą palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius