Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl pedofilijos teisiamas Vilniaus gimnazijos mokytojas lygiuojasi su Andriumi Ūsu: „Fantazijos ir marazmai, tik mano byloje dar visi gyvi...“

Ketvirtadienio popietę Lietuvos apeliacinis teismas už uždarų durų išnagrinėjo rezonansinę baudžiamąją bylą, kurioje dėl pedofilijos nuteistas buvęs M.K.Čiurlionio gimnazijos mokytojas Erikas Petelis siekia jam nepalankaus nuosprendžio panaikinimo.
Eriko Petelio byla Apeliaciniame teisme
Erikas Petelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikiuosi, sveikas protas nugalės. O jei ne, tai...“, – atsiduso buvęs M.K.Čiurlionio gimnazijos mokytojas Erikas Petelis, ketvirtadienio popietę dalyvavęs jo baudžiamosios bylos nagrinėjime Lietuvos apeliaciniame teisme.

Nuteistas pedagogas aukštesnės instancijos teismui apskundė jam nepalankų Vilniaus apygardos teismo 2013 m. balandžio 10 d. nuosprendį, kuriuo jis yra pripažintas kaltu dėl mažamečio seksualinio prievartavimo ir pasiųstas kalėti 6 metus.

„Ta Kauno byla anksčiau visai nesidomėjau. Bet kai man pačiam taip atsitiko, supratau, kad jos labai panašios. Fantazijos ir marazmai kažkokie! Skirtumas tik toks, kad mano byloje dar visi gyvi...“, – mintimis su 15min.lt teismo koridoriuje dalijosi E.Petelis.

Teisiamasis kartu su savuoju advokatu šios dienos posėdyje prašė skirti pakartotinę psichologinę-psichiatrinę ekspertizę ar bet iškviesti į teismą ir papildomai apklausti ją atlikusią specialistę. Teisėjų kolegija šį prašymą atmetė motyvuodama, kad byloje jau yra atliktos dvi ekspertizės. Teismas žada iš naujo įvertinti jų metų surinktą medžiagą.

15min.lt žiniomis, specialistai pirmosios ir pakartotinės ekspertizės metu nustatė, kad šioje byloje nukentėjusiuoju pripažintas vaikas iš tiesų patyrė seksualinę prievartą. Pagal ekspertizės duomenis, berniukas, nepaisant kai kurių neatitikimų, iš esmės kalba tiesą.

Specialistai pirmosios ir pakartotinės ekspertizės metu nustatė, kad šioje byloje nukentėjusiuoju pripažintas vaikas iš tiesų patyrė seksualinę prievartą.

Savo ruožtu nuteistasis E.Petelis stebisi, kad buvo patikėta vieno nepilnamečio teiginiais, tačiau esą visiškai neatsižvelgta, ką priešingai pasakojo kone trisdešimt asmenų.

„Du trys žmonės tuo tiki, tačiau visi kiti mane pažįstantys yra pakraupę, kad mane tokiais dalykais apkaltino ir nuteisė“, – sakė teisiamasis.

Prokuratūros pozicija šiame apeliaciniame procese: pirmosios instancijos teismas išsamiai išnagrinėjo bylą bei priėmė pagrįstą, teisėtą sprendimą, keisti kurio nėra jokio pagrindo.

Prokurorų vertinimu, nukentėjęs vaikas neturėjo jokio motyvo piktybiškai apkalbėti savo mokytoją.

Apeliacinį skundą išnagrinėjusi trijų teisėjų kolegija savąjį verdiktą, kuris įsiteisės iškart, žada skelbti maždaug po mėnesio. Iki nuosprendžio įsiteisėjimo E.Petelis yra laisvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius