Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl prekybos narkotikais Klaipėdoje įkliuvo 14 nusikaltėlių, tarp įtariamųjų – 5 moterys

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė tris ikiteisminius tyrimus dėl narkotinės medžiagos – heroino platinimo. Dar trys atskirti ikiteisminiai tyrimai buvo užbaigti supaprastinta tvarka. Pareigūnai nutraukė dviejų narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo „taškų„ veiklą Klaipėdoje, Šilutės pl. ir Debreceno g.
Įtariamasis narkotikų byloje
Įtariamasis narkotikų byloje / Kadras iš filmuotos medžiagos

Baudžiamojon atsakomybėn iš viso patraukta keturiolika asmenų, iš jų trijų įtariamųjų atžvilgiu ikiteisminiai tyrimai atskirti ir užbaigti supaprastinta tvarka. Aštuoni asmenys buvo įtariami platinę heroiną, kitiems šešiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Dauguma baudžiamojon atsakomybėn patrauktų asmenų niekur nedirba, yra anksčiau teisti, taip pat ir už nusikaltimus, susijusius su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta. Tarp įtariamųjų – penkios moterys.

Nustatyta, kad platintojai ir kiti asmenys neteisėtai disponavo ne tik heroinu, bet ir psichotropine medžiaga – metamfetaminu bei psichotropiniais vaistais. Ikiteisminių tyrimų duomenimis, dalis narkotikų buvo įsigyjama Vilniuje romų tabore bei gabenama į uostamiestį.

Vieną tokią heroino ir metamfetamino partiją ONTB pareigūnai sulaikė 2013 m. rudenį apie 04.00 val. magistralėje Vilnius-Klaipėda ties Dirvupių k. Įtariama, kad kvaišalus automobiliu „Kia“ gabeno 1976 metais gimusi Klaipėdos miesto gyventoja. Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio ONKTS prokuroro nutarimu buvo apribotos kito klaipėdiečio nuosavybės teisės į šį automobilį.

VIDEO: 2014-11-13. Baigti 3 ikiteisminiai tyrimai dėl heroino platinimo.

Gauta duomenų, kad nedirbanti ir 4 kartus teista įtariamoji įsigijo šią transporto priemonę už 6 000 Lt bei atsiskaitė už pirkinį narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis bei lėšomis, gautomis iš šių medžiagų neteisėtos apyvartos. Jai pareikšti įtarimai dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo bei nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo. Taip pat apribotos įtariamosios nuosavybės teisės į 3 000 Lt.

Du narkotikų platintojai suimti, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. Šiuo metu paskelbta vieno įtariamojo paieška.

Du įtariamieji nesulaukė teismo. 1990 metais gimęs Naujakiemio g. gyvenęs vaikinas nužudytas 2014 m. sausio mėn. pradžioje buitinio konflikto metu, o 1968 metais gimusi Debreceno g. gyventoja mirė šių metų spalį, rašoma Klaipėdos aps. VPK atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Du klaipėdiškiai tapo įtariamaisiais ir ikiteisminiame tyrime dėl Klaipėdoje veikusio organizuotos nusikalstamos grupuotės kontroliuoto kvaišalų platintojų tinklo. Ši baudžiamoji byla jau anksčiau perduota teismui.

LR BK 216 str. 1 d. už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą numato baudą arba laisvės atėmimą iki 7 metų.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius