Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl prokuratūros darbo broko Apeliacinis teismas panaikino nuosprendį pedofilijos byloje

Pedofilija kaltinto jaunuolio Ruslano Labanovo byla perduodama prokurorams, jis lieka suimtas.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas panaikino Šiaulių apygardos teismo 2011 m. gruodžio 13 d. nuosprendį, kuriuo Ruslanui Labanovui (gim. 1992 m.) už dviejų mažamečių seksualinį prievartavimą buvo skirta 6,5 metų laisvės atėmimo bausmė, ir bylą perdavė prokurorams dėl įstatymams neatitinkančio kaltinamojo akto surašymo.

Teismas konstatavo, kad prokurorų surašytas kaltinamasis aktas neatitinka Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimų, šis pažeidimas negali būti ištaisytas nei pirmos, nei apeliacinės instancijos teisme ir sutrukdė teisingai išnagrinėti bylą.

R.Labanovui buvo pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 150 str. 4 dalį (seksualinis prievartavimas), o kaltinamajame akte prokuroras neaišku kodėl nurodė, kad jis ne seksualiai prievartavo, o žagino mažamečius berniukus ir jo veiką kvalifikavo pagal BK 149 str. 4 d. (išžaginimas).

Įstatymas reikalauja, kad kaltinamajame akte veika turi būti kvalifikuojama pagal tokį patį straipsnį, kaip ir pareiškiant įtarimus. Teismas atkreipia dėmesį, kad pagal  BK 149 str. kaip išžaginimas gali būti kvalifikuojamas tik prievartinis lytinis aktas tarp vyro ir moters, tuo tarpu R.Labanovas buvo įtariamas ir kaltinamas tenkinęs lytinę aistrą su mažamečiais tos pačios lyties asmenimis.

Teismo proceso pirmos instancijos teisme metu kaltinimas R.Labanovui nebuvo keičiamas.

Vaikinas lieka suimtas, kadangi teismas mano, jog suėmimo pagrindai nėra išnykę, jis gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų ar teismo, daryti naujus nusikaltimus. Todėl bylą perduodant prokurorui, suėmimas R.Labanovui pratęsiamas.

Po šios Lietuvos apeliacinio teismo nutarties prokuroras turės tinkamai surašyti kaltinamąjį aktą ir bylą iš naujo perduoti nagrinėti teismui.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, rašoma Apeliacinio teismo atstovės spaudai Kristinos Petrošienės trečiadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius