Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl šnipinėjimo nuteistas A.Paleckis teisme atsakys už kalbas apie vieną Seimo narį

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose buvo gauta baudžiamoji byla, kurioje dėl šnipinėjimo nuteistas ir šiuo metu laisvės atėmimo bausmę atliekantis Algirdas Paleckis kaltinamas dėl Seimo nario Lauryno Kasčiūno apšmeižimo bei viešo pritarimo tarptautiniams nusikaltimams.
Algirdas paleckis
Algirdas paleckis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip pranešimu spaudai skelbia Kauno apylinkės teismas, A.Paleckis kaltinamas tuo, jog 2022 m. rugsėjo pabaigoje, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę įkalinimo įstaigoje, per visuomenės informavimo priemonę telefoninio pokalbio metu galimai šmeižė Lietuvos Respublikos Seimo narį, Lietuvos Respublikos Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Lauryną Kasčiūną.

Jis kaltinamas tuo, jog turėdamas tikslą paniekinti ir pažeminti Seimo narį, viešai išsakė apie jį melagingus, tikrovės neatitinkančius bei jį žeminančius teiginius.

Taip pat A.Paleckis kaltinamas ir dėl viešo pritarimo tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimo ar šiurkštaus menkinimo.

Kauno apylinkės teismui susipažinus su bylos medžiaga, buvo nustatyta, kad šios nusikalstamos veikos pagal faktines bylos aplinkybes galėjo būti pabaigtos Vilniaus mieste, kas tokiu atveju reiškia, jog byla pagal teismingumo taisykles turėtų būti nagrinėjama Vilniaus miesto apylinkės teisme.

Atsižvelgiant į šias aplinkybes, lapkričio 20 d. priimta nutartis kreiptis į Lietuvos apeliacinio teismo pirmininką dėl bylos perdavimo nagrinėti pagal teismingumą Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius